Κοινωνία

Ν. Φιλαδέλφεια: Στο εδώλιο ο 31χρονος για τον βιασμό της baby sitter

Οι εφιαλτικές στιγμές της 18χρονης που πήγε να εργαστεί baby sitter και έπεσε και στα νύχια ενός διεστραμμένου τύπου ο οποίος της έκλεισε ραντεβού μέσω Facebook δήθεν για να προσέχει την 3ετών κόρη του και τη βίασε, αναβιώνουν στο δικαστήριο. Η δίκη με κατηγορούμενο τον 31χρονο άνδρα που χρησιμοποιούσε το nick name «Πάνος ο Ερωτιάρης» και εκτονωσε στο νεαρό κορμί της κοπέλας όλα τα κτηνώδη ένστικτα που φώλιαζαν στο αρρωστημένο του μυαλό, ξεκινάει σήμερα, με την κοπέλα να προσπαθεί ακόμα να σταθει στα πόδια της και τον κατηγορούμενο να ζητεί, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, να μην καθίσει στο εδώλιο και να εκπροσωπηθεί απο τη δικηγόρο του η οποία ανελαβε απο την υπηρεσία Νομικής Βοήθειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε μέσα απο τις φυλακές Γρεβενών «Για σοβαρούς λόγους, απειλείται η ζωή μου από τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, δεν θέλω να παραβρεθώ στο δικαστήριο- Μικτό Ορκωτό Εφετείο - το οποίο θα γίνει 25 Ιανουαρίου 2023, στην Αθήνα πρωτοδικα».

 Με απλά λόγια ήθελε να αποφύγει τη μεταγωγή του απο τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατούνται άτομα που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο μικρόκοσμος των κρατουμένων δεν ανέχεται τέτοιου είδους πράξεις, σε βάρος γυναικών και παιδιών με αποτέλεσμα να φοβάται για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα. «Κατά τη σημερινή εκδίκαση του βιασμου της babysitter στην Ν. Φιλαδέλφεια, το θυμα και η οικογένεια της περιμένουν από την δικαιοσύνη να πράξει τα αυτονόητα. Ο νομικος μας πολιτισμος, η αγριότητα με την οποία διαπραχθηκε το έγκλημα και η αμετανόητη συμπεριφορά του κατηγορουμένου δειχνουν σε μια και μοναδική κατευθυνση: Την παραδειγματικη του τιμωρία. Οχι μόνο για την όποια ηθική δικαίωση μπορεί να βρει το θύμα μέσα από αυτή, αλλα πρωτίστως για την προστασία κάθε άλλου ανυποψιαστου θυματος.Το κίνημα #metoo ευτυχώς έδωσε το έναυσμα σε κακοποιημένα άτομα να βρουν το θάρρος, και να μηνύσουν τους βιαστές τους. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσυνη» αναφέρει ο συνήγορος του θύματος στο protothema.gr κ. Γαβριήλ Γαβριηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η ζωή της κοπέλας σήμερα

Η ανατριχιαστική ιστορία με θύμα τη νεαρή κοπέλα που είχε ανάγκη για εργασία και κατέληξε να βιαστεί, σημειώθηκε στις 20 του περασμένου Μαρτίου. Ο δράστης που χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο «Πάνος Ερωτιάρης», την προσέγγισε μέσω Facebook προφασιζόμενος ότι ψαχνει baby sitter για το κοριτσάκι του και μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων, κατάφερε να την πείσει να μεταβεί σε διαμέρισμα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας προκειμένου να συζητήσουν για την πρόσληψή της. Η κοπέλα ανυποψίαστη, επισκέφθηκε τον χώρο και ο κατηγορούμενος με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε και τη βίασε. Μάλιστα, οταν μπήκε στο κολαστήριο της Φιλαδέλφειας και ζήτησε να δει το παιδί, ο άνδρας της ειπε οτι ειναι καθ’οδον, προσποιούμενος οτι μιλάει στο τηλέφωνο με φιλικά του προσωπα. Ο δράστης, στην απολογία του, ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη. Η κοπέλα από τον περασμένο Μάρτιο που δέχτηκε την επίθεση του σεξουαλικού αρπακτικού και για αρκετο καιρό λάμβανε καθημερινά ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, 4-5 χάπια αντιρετροΐκά για xημειοπροφύλαξη προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί από τον ιό HIV, ενώ έχει και ψυχολογική στήριξη για να καταφέρει να συνθέσει τα κομμάτια του κατακερματισμένου της εαυτού. Σήμερα, λένε οι πληροφορίες, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, παρακολουθείται από ψυχολόγους, με πολύ μεγάλο κόπο έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς όμως να καταφέρει την εισαγωγή της σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα όμως προκειμένου να βρει το δρόμο της, γράφτηκε σε ένα ΙΕΚ με παραϊατρικά επαγγέλματα και πληροφορίες λένε ότι τα πηγαίνει πολύ καλά.

Η αγγελία στο Facebook

Οταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περνούσαν χειροπέδες στον 33xρονο σήμερα, «Πάνο Ερωτιάρη», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν στα social media, μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση βιασμού άρχισε σιγά-σιγά να ξετυλίγεται. Ο περίεργος τύπος από τον Πειραιά χρησιμοποιώντας διάφορα προφίλ στο Facebook ζητούσε δήθεν baby sitter, στοχεύοντας σε νεαρά κορίτσια που θα ήταν τα σεξουαλικά του θύματα. Στην περίπτωση της 18χρονης, ο ίδιος έστειλε πρώτος μήνυμα βλέποντας ότι η κοπέλα έψαχνε δουλειά για να καλύπτει τα έξοδά της. «Καλησπέρα, είδα στην ομάδα ότι ζητάς εργασία.

Εχουμε ένα παιδάκι 3 ετών και θέλουμε κοπέλα για τρεις ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορείς να πιάσεις άμεσα αν θες, γιατί σήμερα έφυγε η κοπέλα που είχαμε. Τα χρήματα είναι 20 ευρώ για τρεις ώρες αν ενδιαφέρεσαι» ήταν το κείμενο που έστειλε στη 18χρονη εκμεταλλευόμενος την ανάγκη που είχε για δουλειά. Και όταν εκείνη δέχτηκε, την παρέσυρε και με την απειλή μαχαιριού τη βίασε.

«Νομίζω οτι δεν το ήθελε»

Ο 32χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι όλα τα έκανε υπό την επήρεια ουσιών ζητώντας «ειλικρινά συγγνώμη», ωστόσο, δεν έπεισε εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο ζητησε να μείνει προφυλακισμένος και να παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για τον βιασμό της baby sitter όσο και για την απειλή σε άμεσο κίνδυνοτης ζωής της. Ο βιαστής «Πάνος ο ερωτιάρης» είπε μεταξύ αλλων πως: «Οταν πήγα στο δωμάτιο με την κοπέλα το μαχαίρι το είχα πάνω μου στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού μου. Στο δωμάτιο μέσα απείλησε την κοπέλα με το μαχαίρι. Εκείνη έβλεπε το δωμάτιο και εγώ, νομίζω, ήμουν πίσω της. […]Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι μόνο ότι η κοπέλα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, εγώ σκαρφάλωσα πάνω της. Η συνουσία διήρκεσε περίπου 3 λεπτά. Η κοπέλα δεν μιλούσε. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Δεν θυμάμαι για την απειλή, αλλά νομίζω ότι δεν το ήθελε. Τη στιγμή που ήρθε η κοπέλα έλειπε η μέλλουσα γυναίκα από το σπίτι γιατί είχε πάει για καφέ. Εγώ βρήκα την ευκαιρία και έκανα χρήση χαπιών. Οταν ήρθε η κοπέλα ήμουν φτιαγμένος. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...