Ειδικό Δικαστήριο
Κοινωνία

Στο Ειδικό Δικαστήριο το ημερολόγιο συναντήσεων της γραμματέως Καλογρίτσα

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα που δικάζεται από το Ειδικό Δικαστήριο μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, προσκόμισε η υπεράσπιση του επιχειρηματία, δίνοντας συνέχεια στα όσα η ίδια κατέθεσε, όταν εξετάστηκε στη δίκη ως μάρτυρας.

Από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, που έχει καταθέσει για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο συνήγορος Καλογρίτσα, Άγγελος Καραχάλιος, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με αυτές τις καταχωρήσεις έγιναν δύο συναντήσεις, πάντα στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά- Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών ( Παππά Καλογρίτσα Αρτεμίου)έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ενστάσεις από Παππά για πλαστά sms

Από την πλευρά των συνηγόρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο Δικαστήριο ενστάσεις κατά των μηνυμάτων ( sms) που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά.

Η ένσταση, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά.

Επιπλέον όμως η ένσταση αφορά και πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει».

Μάλιστα ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Οι επίμαχες συναντήσεις

Αναλυτικά η παρέμβαση του δικηγόρου του Χρήστου Καλογρίτσα, Άγγελου Καραχάλιου που προσκόμισε τα αποσπάσματα του ημερολογίου της γραμματέως του δικαζόμενου επιχειρηματία.

«Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση τη κυρίας Διαμαντή , αλλά και το ιστορικό sms της 15 Νοέμβριου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και πολιτικός κόσμος . Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της , τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη , ψευδομάρτυρα και συκοφάντη.
Το ημερολόγιο που τηρούσε η επί σαράντα χρόνια γραμματέας του Καλογρίτσα του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δυο ημερών της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παπά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει, ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον  κ. Μαρινάκη .Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με  Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα αλλά και στις 22 -9 υπάρχει συνάντηση Παππά Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον  κ. Παππά.
»

Ειδικότερα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) 14:25 -15:00
22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  13: 25 -23:45
22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) 21: 00 - 21: 30
22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) 22: 15- 22:40

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ