Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Καλαμάτα: ΕΛ.ΑΣ - Ένας 22χρονος και ένας 38χρονος οι δολοφόνοι του «Αμερικανού»

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που τρέχουν την έρευνα για τη δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα, έφτασαν στην εξιχνίαση. Καταζητείται ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον «Αμερικανό»…

Ομολογία και νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του «Αμερικανού» – Το άγνωστο ραντεβού θανάτου

Εξελίξεις στις αστυνομικές έρευνες στην Καλαμάτα για το στυγερό έγκλημα με τη δολοφονία του 47χρονου Έλληνα, που ήταν γνωστός σε κύκλους του υποκόσμου ως «Αμερικανός». Ο 22χρονος Έλληνας που συνελήφθη το απόγευμα ομολόγησε την ανάμειξή του, στο φονικό και υποστήριξε πως ήταν ο συνεργός. Εκείνος που καθόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο που πλησίασε και έκλεισε τον δρόμο στον 47χρονο, εκείνος που στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε στη μέση του δρόμου. Αμέσως μετά όπως είπε, ο 38χρονος Αλβανός που ήταν μαζί του, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο 47χρονος «Αμερικανός» έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι δύο δράστες είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του, στην περιοχή και όπως αποκαλύπτεται είχαν σχεδιάσει να τον σκοτώσουν. Περίμεναν σε σημείο που δεν φαίνονταν και όταν τον είδαν να πλησιάζει με τη μηχανή, τον εγκλώβισαν με το αυτοκίνητό τους. Το θύμα δεν κατάφερε ούτε να αντισταθεί, ούτε να αποφύγει τον θάνατο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την εξιχνίαση της δολοφονίας στην Καλαμάτα, αναφέρεται πως έχουν συλληφθεί και δύο άτομα για ψευδείς καταθέσεις. Οι δύο Έλληνες παρείχαν κάλυψη, τρόφιμα και ρούχα στους δράστες όπως αποκαλύφθηκε μέσα από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Στους αστυνομικούς όμως είχαν πει πως δεν είδαν ποτέ τα άτομα που εκτέλεσαν τον 47χρονο.

Ο μόνος που μένει να συλληφθεί είναι ο 38χρονος Αλβανός που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον «Αμερικανό». Όλα δείχνουν πως πίσω από το έγκλημα κρύβονται διαφορές που είχαν οι δράστες με το θύμα τους.

ο 47χρονος «Αμερικανός»; Πρόκειται για παλαιό γνώριμο των Αρχών, με πλούσιο βιογραφικό στην διακίνηση ναρκωτικών. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν για έναν άντρα με πολλές επαφές στην Αθήνα, που «έσπρωχνε» κοκαϊνη και κανείς δεν μιλάει για αυτόν στην Καλαμάτα, καθώς χαρακτηριζόταν ως «σοβαρός παίκτης» στην περιοχή.

O 47χρονος «Αμερικανός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, άνηκε σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι επαφές του γίνονταν κυρίως μέσω των social media. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε καταφέρει να διαφύγει από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή και να πάει στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μαζί του πολλά χρήματα.

Πριν από μερικούς μήνες όμως ο 47χρονος επέστρεψε από την Αμερική και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Κυκλοφορούσε στην Καλαμάτα με ένα σκούτερ και -όπως όλα δείχνουν – κάποιοι λογαριασμοί του είχαν μείνει ανοιχτοί…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία».

Aρχικό κείμενο

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στην Καλαμάτα με θύμα 47χρονο, γνωστό στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, που είχε το παρατσούκλι «Αμερικανός». Από τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται οι αρχικές εκτιμήσεις ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επισημαίνεται ακόμη πως οι δράστες περίμεναν τον 47χρονο, ύστερα από συνεννόηση.Ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Ακόμη έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 



Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 47χρονου στη Μεσσηνία

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης