Κοινωνία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στην Μητρόπολη

Πλειάδα ισχυρών ελληνικών ονομάτων περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα το πρωί την εξόδιο ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οικογένεια φρόντισε να αποσταλούν άμεσα οι προσκλήσεις σε ισχυρές ελληνικές οικογένειες που κατοικούν εντός και εκτός Ελλάδας για την το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άφησε αναμφίβολα το στίγμα του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που διατηρούσαν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με τον τέως και την οικογένεια του τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Αθήνα έχουν καλεστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή διατηρούσε φιλική σχέση δεκαετιών με τον αποθανόντα και θα δώσει το παρόν.

Το ίδιο θα πράξουν μέλη πολύ γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, που διατηρούν επί μακρόν στενούς φιλικούς θεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια.

Ανάμεσα τους ο καπετάν Νικόλας Λαιμός που είχε παραχωρήσει ένα εξαιρετικής αισθητικής διαμέρισμα επι της Βασιλίσσης Σοφίας στον τέως βασιλιά για διαμένει, όποτε βρισκόταν στην Αθήνα, όταν ο τελευταίος πούλησε την βίλα που είχε στο Πόρτο Χέλι.

Ο εφοπλιστής ήθελε να νιώθει ο φίλος του πιο άνετα στο διαμέρισμα των 200 τετραγωνικών μέτρων, από τη μικρή σουίτα που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Θα τον συνοδεύει η σύζυγος του Ειρήνη, ενώ έχουν προσκληθεί και οι δυο γιοι του, Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, όπως και αυτή του ζεύγους Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή.

Ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργου, Big John Γουλανδρής και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πατέρας της Χριστιάννας, διατηρούσαν αμφότεροι πολύ καλές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

Δεν ήταν φυσικά οι μόνοι.

Από το City αναμένονται ουκ ολίγα μέλη ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών που έχουν προσκληθεί από την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Χανδρής μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου, Κουλουκουντή και Χατζηπατέρα αναμένονται στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.
Κάποιοι που έχουν ήδη φτάσει, συναντήθηκαν ήδη με κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως το ζεύγος Παύλος-Μαρί Σαντάλ και Νικόλαος-Τατιάνα Μπλάτνικ για να τους δουν από κοντά και να εκφράσουν τη λύπη τους, για την απώλεια του τέως.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, λένε ότι το παρόν στην εξόδιο ακολουθία θα δώσει και ο μεγιστάνας Φίλιππος Νιάρχος, που διατηρεί στενότατες σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια.
Το 2009 μάλιστα ήταν ένας εκ των επτά νονών του μικρού τότε Αριστείδη-Σταύρου, το πέμπτο παιδί του διαδόχου χωρίς θρόνο Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, στην βάφτιση που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη.

Έτερος νονός του γαλαζοαίματου αγοριού ήταν ο Σταύρος Λιβανός, ο οποίος αναμένεται να παραστεί μαζί με άλλα μέλη της εφοπλιστικής δυναστείας στο τελευταίο αντίο του τέως βασιλιά.
Παραμένει άγνωστο πόσοι από τους Έλληνες προσκεκλημένους θα μεταβούν μετά την εξόδιο ακολουθία στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τελευταίος βασιλιάς που είχε η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ