Κοινωνία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι τελευταίες του επιθυμίες - Τι ζήτησαν οι γιοι του από τον Ιερώνυμο

Τις τελευταίες επιθυμίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αναφορικά με τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελε να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του και η ταφή του έκαναν τις τελευταίες ώρες τα μέλη της οικογένειας του και κυρίως οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας επικοινώνησαν προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να του εκφράσουν την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος τέως βασιλέα. Συγκεκριμένα του ζήτησαν τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του, που όπως επιθυμούν να πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη Αθηνών, σύμφωνα και με δική του επιθυμία. 

Σχετικά με την ημέρα τέλεσης της κηδείας, αυτή θα γίνει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Η επικοινωνία των μελών της οικογένειας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΙΣ από την σημερινή της συνεδρίαση στο οποίο αναγράφονται τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν σήμερα το πρωί οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους. 

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την  διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί για το θέμα της κηδείας. 

 

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος(αριστερά) , Νικόλαος (στη μέση) και Φίλιππος (δεξιά) 

Αυτό που αποφασίστηκε το πρωί είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, να ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ