Κοινωνία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το ινστιτούτο ομορφιάς – Συνεχίζει να προσφέρει «μαϊμού» θεραπείες

Ανήκουστο είναι το θράσος των ανθρώπων πίσω από το ινστιτούτο ομορφιάς, με τις καταγγελίες για τη δράση τους να είναι πλέον αμέτρητες και οι γυναίκες που κατέληξαν με προβλήματα υγείας από τις «μαϊμού» θεραπείες στο πρόσωπό τους να είναι δεκάδες, κάνοντας ουρές σε νοσοκομεία και δικηγορικά γραφεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως, το ινστιτούτο ομορφιάς συνεχίζει αναρτήσεις στα social media, ανεβάζοντας story που εύχεται καλή και δημιουργική εβδομάδα σε εν δυνάμει νέους πελάτες τους, την ώρα που δεκάδες γυναίκες προσπαθούν μάταια να πάρουν πίσω τα εκατοντάδες ευρώ που έδωσαν για «μαϊμού» θεραπείες ή επισκέπτονται νοσοκομεία με παραμορφωμένα πρόσωπα.

«600 ευρώ. Τα οποία δε γινόταν να επιστραφούν. Και αποφασίσαμε να πηγαίνουμε και να κάνουμε τις συνεδρίες κανονικά. Κάπου στον Απρίλιο. Και μετά κλείσανε όλο το καλοκαίρι. Και ξανανοίγουν τον Οκτώβρη. Με άλλο όνομα, άλλο προσωπικό μέσα, όλα, τα πάντα όλα», καταγγέλλει γυναίκα σε μια συγκλονιστική μαρτυρία στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Και πάω πριν δύο εβδομάδες και με πιάνει μία κυρία και μου λέει ότι έχει λήξει (σ.σ. το πρόγραμμα) και ‘θα πρέπει να πληρώσεις φόρο 24%’ αλλά μου λέει ‘δε θα σου προτείνω αυτό’ μου λέει, ‘θα σου προτείνω να κλείσεις άλλες έξι συνεδρίες, 500 ευρώ. Επέμεναν πάρα πολύ, μα πάρα πολύ για να μου αποσπάσουν και άλλα χρήματα», προσθέτει.

Με κορτιζόνη για να συνέλθει από τους πόνους

Μια γυναίκα που έπεσε θύμα των θεραπειών του συγκεκριμένου ινστιτούτου ομορφιάς, βρήκε την προσφορά στο διαδίκτυο και θέλησε, όπως και άλλες κυρίες, να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της πριν τις γιορτές.

«Μου φάνηκε μια καλή τιμή 150 ευρώ, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία και botox, και έκλεισα ραντεβού και πήγα. Δυστυχώς, έπεσα θύμα αυτής της προσφοράς. Πούλησαν ένα πρόγραμμα μεγάλης ευκαιρίας, των 2.600 ευρώ. Έδωσα τα χρήματα, πήγα την πρώτη φορά. Πονούσα αρκετά», καταγγέλλει.

Αν και αρχικά δεν σκέφτηκε κάτι κακό, μετέπειτα άρχισε να πονά αφόρητα και χρειάστηκε να της χορηγηθεί κορτιζόνη. «Την άλλη μέρα πόναγα τόσο πολύ, είχα πρηστεί, δεν μπορούσα να μιλήσω. Μετά από 10 μέρες, είχαν φουσκώσει δύο ‘καρύδια’, είχε κοκκινήσει πολύ το πρόσωπό μου και με ενοχλούσε αφάνταστα. Πήρα πέντε μέρες φάρμακο», προσθέτει.

Η δικηγόρος πολλών από τις εξαπατημένες πελάτισσες, κ. Σουγλέ, δηλώνει πως «η ιστορία αυτή διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια. Υπάρχουν αρκετές δίκες σε εκκρεμότητα εναντίον των ιδίων προσώπων, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς επωνυμία. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχει συγκροτηθεί για να διαπράττει απάτες. Μιλάμε για εξυβρίσεις, απειλές, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος».

«Είχαν και άλλες πρησμένα πρόσωπα»

Μια άλλη γυναίκα πήγε στο ινστιτούτο στις 10 Δεκεμβρίου. Όταν επέστρεψε με τη ζημιά στο πρόσωπο λίγες ημέρες μετά, δήλωσε ότι «είδα έξω από το ιατρείο, τη μέρα που πήγα για να δω τον γιατρό, που δεν ήρθε ποτέ, άλλες τέσσερις κυρίες με τα ίδια πρησμένα πρόσωπα, κοκκινισμένα. Έγραφαν δερματολογικό ιατρείο, αλλά δεν υπήρχε πουθενά ιατρείο. Ρώτησα το όνομα του γιατρού, το έψαξα στο διαδίκτυο και δεν υπήρχε κανένας».

Όλοι όσοι έπαθαν ζημιά από αυτές τις θεραπείες και θέλησαν να ζητήσουν εξηγήσεις από το συγκεκριμένο ινστιτούτο ομορφιάς, έλαβαν την εξής αντιμετώπιση: 

«Όταν ανακαλύπτουν την απάτη και πηγαίνουν στο ινστιτούτο για να ζητήσουν βοήθεια ή τα χρήματά τους πίσω, μιλάμε για άκρως κακοποιητικές συμπεριφορές. Εξυβρίσεις, απειλές, χλευασμός. Έχουν απευθυνθεί σε μένα πολλαπλάσια θύματα αλλά δεν έχουν προχωρήσει νομικά γιατί φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους».

Οι καταγγελίες στο LIVE NEWS είναι αμέτρητες και όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το ινστιτούτο αυτό να συνεχίζει να λειτουργεί και να εξαπατά, τόσο εξόφθαλμα πλέον, κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ