Κοινωνία

Φρίκη στη Βέροια: Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη αναζητούν οι Αρχές

Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια και να καταλήξει στα παγωμένα νερά το 11 μηνών βρέφος της, αναζητούν οι αρχές, μέσα από βίντεο που ενδεχομένως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων κτηρίων της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απολογούνταν για τρεις ολόκληρες ώρες το μεσημέρι της Τετάρτης στον ανακριτή έως ότου αποφασιστεί η προφυλάκισή της. Η ίδια επέμενε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το κοριτσάκι της αλλά το βρέφος μπουσούλησε και έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αντιδράσει, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν ούτε τον εισαγγελέα, ούτε και τον ανακριτή που από κοινού αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη, ζητήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή Βέροια - μέχρι και το φράγμα του Αλιάκμονα, καθώς και ότι οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί τι έγινε τις ώρες που βρέθηκε εκεί με το βρέφος της.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κατηγορούμενη, χρησιμοποίησε συνολικά τρία διαφορετικά ταξί για τις διαδρομές της. Ένα που τους μετέφερε από το χωριό Σταυρός στο κέντρο της Βέροιας, ένα άλλο που τους μετέφερε από το κέντρο της πόλης στο φράγμα του Αλιάκμονα και τρίτο για να πάει ξανά προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ο δεύτερος οδηγός ταξί και ως εκ τούτου ερευνάται αν ισχύει ο ισχυρισμός της ή αν ενδεχομένως μετέβη με άλλο μέσο ως το φράγμα του Αλιάκμονα και με άτομο που της ήταν γνώριμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση φρίκης, επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση, πριν και μετά τη δολοφονία του βρέφους, καθώς ακόμη δεν έχει αποκλειστεί αυτό το σενάριο. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί να γίνει κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες και με ποιους, πριν και μετά να βρεθεί το μωρό στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Παράλληλα, «φύλλο και φτερό» γίνονται και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούσε η 29χρονη και ήταν ιδιαίτερα ενεργή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνομιλίες με τρίτους σχετικές με τον θάνατο του βρέφους. Μεταξύ άλλων, έχει διαταχθεί και ιατρική - ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς κρίνεται αναγκαία για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης στο μέλλον.

Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια των ερευνών διατάχθηκε και έρευνα στην οικία που έμενε η 29χρονη με το μωρό της και την οικογένειά της στο χωριό Σταυρός Ημαθίας και κατά πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να προστέθηκε στη δικογραφία που αφορά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική ενώ παρακολουθείτο από κοινωνικό λειτουργό και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία φέρεται να είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...