Κοινωνία

Χίος: Λουκέτο στη δομή καραντίνας προσφύγων και μεταναστών

«Αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό στη Χίο με ρεαλιστικές προτάσεις», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Στο οριστικό κλείσιμο της δομής καραντίνας αιτούντων άσυλο της Χίου προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του Υπουργού κ. Νότη Μηταράκη, του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του Διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου.

Η δομή, η οποία δημιουργήθηκε κατά την έξαρση της πανδημίας του covid-19 για να εξυπηρετήσει τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αναφορικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στο νησί την περίοδο εκείνη αποτέλεσε δίχτυ προστασίας για την τοπική κοινωνία της Χίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κύκλος λειτουργίας της σήμερα (σ.σ. 31.12.2022) ολοκληρώθηκε, καθώς αντιμετωπίστηκαν οι έκτακτες ανάγκες που είχαν προκύψει, δίχως να επηρεάσουν τις υγειονομικές συνθήκες του νησιού.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας του covid-19, κλείνουμε τη δομή καραντίνας αιτούντων άσυλο στη Λευκωνιά. Με τη δημιουργία της, την απομόνωση και την εξειδικευμένη υγειονομική φροντίδα των νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών, αντιμετωπίσαμε την διάδοση και εξάπλωση του κορονοϊού, δίχως να δημιουργηθεί συμφόρηση περιστατικών covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Η λειτουργία της δομής καραντίνας ήταν μια ρεαλιστική λύση, στην εποχή της πανδημίας, μια ρεαλιστική λύση απέναντι σε ανεδαφικές προτάσεις που κάποιοι υποστήριξαν. Επίσης, όπως αποδείχθηκε, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα ούτε στην περιοχή του Καρφά, όπως υποστήριζαν διάφοροι τότε, αλλά ούτε στο νησί γενικότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου με τις δηλώσεις: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...