Κοινωνία

Κόρινθος: Προφυλακιστέοι δύο από τους κατηγορούμενους για την απόπειρα βιασμού της 14χρονης μαθήτριας

Οι 2 από τους 5 κατηγορούμενοι για την απόπειρα βιασμού της 14χρονης στην Κόρινθο βρίσκονται σε κέντρο κράτησης νέων. Πρόκειται για τα δύο παιδιά, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Τα άλλα 3 αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Οι καταγγελίες για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο της Κορίνθου, κρατούν ανάστατη ολόκληρη την πόλη. Με την 14χρονη να βρίσκεται όπως λέει η μητέρα της, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και να προσπαθεί να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύλληψη των αγοριών ηλικίας από 13 έως 16 ετών έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία της μητέρας του 14χρονου κοριτσιού. Οδηγήθηκαν στον ανακριτή και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Κορίνθου. Παράλληλα συνελήφθησαν και οι 5 γονείς με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι «οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και πως σαφώς τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι όπως αναφέρονται στην καταγγελία και έχουν “διανθιστεί” στον τύπο. Στην παρούσα φάση πρέπει τα πράγματα να είναι συγκρατημένα και να υπάρξει σεβασμός στο κριτήριο της αθωότητας και της ανηλικότητας των κατηγορουμένων».

Η απόπειρα βιασμού έγινε σύμφωνα με την καταγγελία σε Γυμνάσιο της Κορίνθου και ενώ το σχολείο ήταν ανοιχτό. Μάλιστα, μόλις είχε χτυπήσει το κουδούνι, όταν οι ανήλικοι προσπάθησαν να απομονώσουν το κορίτσι στο προαύλιο του σχολείου.

 

Τι λέει η μητέρα της 14χρονης

“Είχε χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν μέσα στην τάξη. Οι καθηγητές δεν ήταν εκεί, γιατί όλοι προσπαθούσαν να μπουν στις τάξεις και την απασχόλησαν λέγοντάς της, ο ένας από αυτούς, “κάτσε λίγο, κάτι θέλω να σου πω”. Έμεινε λίγο πιο πίσω και έγινε ό,τι έγινε”, λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, που -όπως αναφέρει- δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. “Πώς να είναι ένα 14χρονο παιδί μετά από αυτό; Είναι περίεργη η κατάσταση στο σπίτι”.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μεταξύ της μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου και των πέντε αγοριών δεν υπήρχαν προηγούμενα. “Ήταν παιδιά από το σχολείο, δεν ήταν φίλοι της. Στο προαύλιο κάνουν παρέα όλοι μαζί, όλα τα παιδιά μαζί είναι”.

Οι πέντε συμμαθητές της, την πλησίασαν και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, στη συνέχεια τη θώπευσαν πάνω από τα ρούχα, στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Η ανήλικη προβάλλοντας αντίσταση, κατάφερε να ξεφύγει και να απομακρυνθεί από το σημείο.

Η 14χρονη ενημέρωσε τους γονείς της για το τι συνέβη στο σχολείο και η μητέρα της πήγε αμέσως στο Τμήμα Ασφαλείας στην Κόρινθο και κατήγγειλε το περιστατικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν για απόπειρα ομαδικού βιασμού, οι συγκεκριμένοι μαθητές ηλικίας 13 έως 16 ετών, όπως και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας.

Μάλιστα, η μητέρα της ανήλικης στέλνει το δικό της μήνυμα, με αφορμή την επίθεση στην 14χρονη κόρη της τονίζοντας στο newsit.gr: “Πρέπει να ενημερωθούν όλα τα κοριτσάκια ότι πρέπει να μιλάνε για το οτιδήποτε τους συμβαίνει. Όλα τα κοριτσάκια πρέπει να μάθουν να μιλάνε και να μην δέχονται κανένας να αγγίζει το σώμα τους, όποιος και να είναι αυτός”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...