Σέρρες
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σέρρες: Επαναλειτουργεί από σημερα το σχολείο όπου σκοτώθηκε ο 11χρονος - Διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς και γονείς

Σήμερα, μια εβδομάδα μετά την έκρηξη που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη, επαναλειτουργεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με τους γονείς προβληματισμένους και τα παιδιά θλιμμένα και ανήσυχα, σύμφωνα με το ΕΡΤ.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες τεχνικές εργασίες στο σχολείο. Τοποθετήθηκαν κλιματιστικά, ενώ τα μαθήματα γίνονται παρουσία ψυχολόγου. Το πρώτο μάθημα είναι αφιερωμένο στη διαχείριση της απώλειας μαθητή και του σοκ του θανάτου.

Στο μεταξύ γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στo πλαίσιo της προανάκρισης για το θάνατο του 11χρονου μαθητή θα κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρη Γκολέμη.
 

Στη ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του 11χρονου αναφέρεται ότι «το γραπτό αίτημα θα κατατεθεί προς το αρμόδιο ΑΤ Σερρών για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στα πλαίσια της προανάκρισης σχετικά με τη διερεύνηση των πρωτοφανών αλλά και προφανών ευθυνών όλων ανεξαιρέτως των υπαιτίων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση».Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΣερρώνΠαράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Σερρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη του Συλλόγου, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Επειδή η ασφάλεια των μαθητών-μαθητριών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και οι ζωές τους για εμάς ανεκτίμητες, οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε εκεί, δυναμικά και ενωτικά» αναφέρει η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ