Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Νέα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη από Ρομά: Πυροβολούν τους αστυνομικούς

Νεώτερη ενημέρωση

Να σταματήσουν τα επεισόδια και να ηρεμήσει η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εντός και εκτός του οικισμού «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν οι πιο ψύχραιμοι τσιγγάνοι-κάτοικοι του οικισμού, που διαφωνούσαν με το σκηνικό βίας που στήθηκε από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τα επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική πλευρά της πόλης, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα, επιτέθηκαν- πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων- εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να εμποδίσουν τους Ρομά, που κατευθύνονται κρατώντας διαφορά αντικείμενα προς την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

τα επεισόδια ξεκίνησαν από ανήλικους φίλους και συγγενείς του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού, όταν βγήκαν στην οδό Πόντου και έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν κι άλλα άτομα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Η οικογένεια του 16χρονου που τραυματίστηκε και διαμένει στον οικισμό της Αγίας Σοφίας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια, να σβήσουν οι φωτιές, να αποχωρήσουν οι ταραξίες και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε μέχρι και λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, είναι το γεγονός ότι μετά από τις επανειλημμένες επεμβάσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από την οδό Πόντου όπου είχαν στήσει οδοφράγματα, περίπου 100 άτομα άναψαν νέες φωτιές έξω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας. Παράλληλα, πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ έπεσαν και αρκετοί πυροβολισμοί από καραμπίνες, με τα σκάγια να σκάνε δίπλα ακριβώς από τα ΜΑΤ.
 

 

 

Αρχικό κείμενο

Οδοφράγματα στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας, στήνουν αυτήν την ώρα δεκάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό του αστυνομικού, έως ότου αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν πρέπει να προφυλακιστει, οι Ρομά ξεκίνησαν για άλλη μια φορά να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα, ξύλα κι άλλα αντικείμενα για να στήσουν οδοφράγματα, όπως αναφέρει το 

Δείτε βίντεο από το protothema.gr.

Στο σημείο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν δυνάμεις τις αστυνομίας, ενώ οι τσιγγάνοι λένε στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή.

Εκτός από τις φωτιές που έχουν ανάψει, στήνοντας οδοφράγματα καταμεσής της οδού Πόντου, κάνουν «μπάντες» με αυτοκίνητα και φωνάζουν «θέλουμε δικαιοσύνη» για τον 16χρονο.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...