Κοινωνία

Ηράκλειο: Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που χαροπάλευε για ένα φυστίκι

Μια ακτίδα φωτός άρχισε να φαίνεται στην υπόθεση της 4χρονης από την Σαντορίνη που κατάπιε φυστίκια και βρέθηκε στην εντατική του Νοσοκομείου του Ηρακλείου στην Κρήτη. Το μικρό κορίτσι παραμένει μεν στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, αλλά πλέον αποσωληνώθηκε και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν ελπίδες πως κερδίζει τη μάχη.

Η 4χρονη που έμενε στην Σαντορίνη κατάπιε φυστικία, τα οποία «σφηνώθηκαν» στον δεξιό πνεύμονά της και μεταφέρθηκε αμέσως από το νησί των Κυκλάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς είχε αναπνευστικές δυσχέρειες.

Το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο της Κρήτης είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπειτα από την μάχη που δίνει το κοριτσάκι σχεδόν για μια εβδομάδα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ηρακλείου της Κρήτης κατάφεραν να «ξυπνήσουν» το παιδί από την Σαντορίνη με επιτυχία. Το 4χρονο κοριτσάκι αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost. Από την άλλη, πάντως, το μικρό παιδί από την Σαντορίνη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

«Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην εντατική», ανέφερε στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Κρήτης, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κρήτης τονίζουν, ότι η κατάσταση του μικρού παιδιού παραμένει σοβαρή, αλλά είναι σταθερή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ