Κοινωνία

«Κιβωτός»: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση

Την προστασία των παιδιών που ζουν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε όλη την Ελλάδα επιχειρούν να διασφαλίσουν οι Εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίοι απαγορεύουν με διάταξη στον πατέρα Αντώνιο και σε τρεις στενούς συνεργάτες του την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Η εισαγγελική διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση εισόδου των τεσσάρων αυτών προσώπων σε δομές της Κιβωτού έχει ισχύ 90 ημερών. Μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πατέρας Αντώνιος δε θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση ούτε στο χώρο όπου συνήθιζε να διαμένει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης στον Κολωνό.

Οι Εισαγγελείς Ανηλίκων πήραν συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Και αυτό γιατί ο 19χρονος κατήγγειλε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα.

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι το στέλεχος της Κιβωτού κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια» είχε αναφέρει.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβη στη δομή του Βόλου και πήρε κατάθεση από τον μαθητή Γυμνασίου στον οποίο αναφέρεται ο 19χρονος.

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται και η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που βάζει στο μικροσκόπιο τις υπέρογκες δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν εντοπιστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς και στη δομή του Κολωνού

«Φαίνεται και αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τα χρήματα και όλες αυτές οι δωρεές δεν πήγαιναν για τη βελτίωση ζωής των παιδιών αυτών και προφανώς οι αρμόδιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις» τόνισε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Κατάθεση στους Εισαγγελείς Ανηλίκων έδωσε και πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού που βρισκόταν στην Ολλανδία, ο οποίος μίλησε για τη σωματική του κακοποίηση από στελέχη του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...