Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζαν 34χρονη αλλοδαπή έγκυο να ζητιανεύει

Υπόθεση εμπορίας ανθρώπων εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, που διερεύνησε καταγγελίες για έγκυο γυναίκα που επαιτεί.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 51 και 53 ετών, άντρας-γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για εμπορία ανθρώπων από κοινού και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, 34χρονη αλλοδαπή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη εντοπίστηκε να επαιτεί σε καθημερινή βάση σε κεντρικές οδούς της πόλης, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο τη ζωή της, όσο και του μωρού που κυοφορούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 34χρονη στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου εισήλθε στη χώρα μας μαζί με την 53χρονη ομοεθνή της, η οποία, εκμεταλλευόμενη την οικονομική της δυσχέρεια, την έπεισε να επαιτεί.

Η εγκυμονούσα διέμενε στην οικία των δύο δραστών, οι οποίοι, με σωματική και ψυχολογική βία, την εξανάγκαζαν να επαιτεί πολλές ώρες και να τους αποδίδει το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζε.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 34χρονη, ο 51χρονος αποπειράθηκε επανειλημμένα να τη βιάσει με τη χρήση βίας και απειλών, πλην όμως λόγω της αντίδρασης της παθούσας δεν ολοκλήρωσε τις απόπειρες αυτές.

Αστυνομικοί εντόπισαν χθες και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, που, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ