Κοινωνία

Λάρισα: Σχολείο παίζει Χατζιδάκι και Βιβάλντι στα διαλείμματα

Στο τρίτο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, οι μαθητές ακούν, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, μουσική του Χατζιδάκι, του Βιβάλντι, αλλά και του Μότσαρτ, μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάρκεια της ανάπαυλας των μαθημάτων, τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο ακούν κλασική μουσική, με την πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει θετικά στη χαλάρωση, τη συγκέντρωση, το διάβασμα, στην πνευματική καλλιέργεια και γενικότερα στη διατήρηση της ψυχικής ευφορίας.

«Οι μαθητές ακούν σε όλα τα διαλείμματα κλασική μουσική»

«Είναι μια πρωτοβουλία που εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, εφαρμόζουμε στο σχολείο μας. Οι μαθητές ακούνε πραγματικά την ώρα της υποδοχής και σε όλα τα διαλείμματα κλασική μουσική. Ξεκινήσαμε με Χατζιδάκι, συνεχίσαμε με Θεοδωράκη, στην πορεία ανακαλύψαμε τον Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Ραβέλ. Και αυτά επαναλαμβάνονται βέβαια, γιατί οι μαθητές μόνο με ένα άκουσμα δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλο αυτό.

Το εφαρμόζουμε από πέρσι όταν αγοράσαμε μια καινούργια εγκατάσταση μικροφωνική, η οποία μπορούσε και δεχόταν φλασάκι και σκεφτήκαμε ότι το όνειρό μας, έτσι οι μαθητές να κάνουν πιο ήρεμα διαλείμματα και στην αναζήτηση διαφόρων τρόπων για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, είπαμε ότι αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά, μιας που γνωρίζουμε ότι η μουσική χαλαρώνει τη μουσική, περιορίζει το άγχος, μειώνει το στρες, αυξάνει τη δημιουργικότητα και βέβαια μπορεί ακόμα να επιδράσει και στη συγκέντρωση των μαθητών στο σχολείο», σημειώνει η Ελένη Δημητρίου, διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.

Η ανταπόκριση των παιδιών – «Βλέπουμε ότι τους αρέσει»

«Στην αρχή παραξενεύονται και ρωτούσαν τι είναι αυτά που ακούμε. Με τη μουσικό του σχολείου έχουμε συνεργασία ώστε να εξηγεί στους μαθητές κάθε φορά τι ακούμε ή πριν το ακούσουν ή μετά», επισήμανε η διευθύντρια.

«Βλέπουμε ότι τους αρέσει. Στόχος είναι να διαμορφώσουν τα κριτήριά τους στην επιλογή της των μουσικών επιλογών τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί θεωρούμε ότι μεγαλώνοντας, θα επιλέξουν να έχουν αυτό το άκουσμα και θα έχουν έτσι πιο ποιοτικά κριτήρια ώστε να επιλέγουν καλές μουσικές να ακούνε», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ