Κοινωνία

Ναυάγιο στο στενό Καφηρέα: Στους 26 ο απολογισμός των νεκρών

Αυξάνεται κι άλλο ο απολογισμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα στην Εύβοια, καθώς πλωτό του λιμενικού σώματος ανέσυρε ακόμη τρεις σορούς ανδρών από το σημείο του συμβάντος.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ατόμν που έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θάλασσα ανέρχεται σε 26. Από το ναυάγιο έχουν διασωθεί 12 άτομα, όλοι άνδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα από τους διασωθέντες έχουν συλληδθεί, καθώς φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ