Κοινωνία

ΕΔΣΝΑ – Περιφέρεια Αττικής: Τα 7 βήματα για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας

Στον «αέρα» η δεύτερη φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «Στην Αττική έχουμε αποφασίσει «να τα βάλουμε» με ένα τέρας που ζει και μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο: το τέρας των σκουπιδιών που απειλεί όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.Ένα τέρας που όσο το αφήνουμε να «τρέφεται» από τα σκουπίδια μας, τόσο μεγαλύτερο γίνεται και τόσο πιο δύσκολη θα γίνει στο μέλλον, η αντιμετώπισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το τέρας των σκουπιδιών μπορούμε να το νικήσουμε και την εξέλιξη της προσπάθειας για να πετύχουμε το στόχο αυτό, επιχειρεί να αναδείξει με ένα συμβολικό τρόπο αλλά και με πρακτικές οδηγίες, η δεύτερη φάση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης , που υλοποιείται από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής. Μέσα από την β’ φάση της καμπάνιας προβάλλονται:

  • Τα 7 βήματα που γίνονται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο.
  • Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης, που τοποθετείται σταδιακά σε κάθε Δήμο της Αττικής, ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να ανακυκλώνει εύκολα.
  • Ο τρόπος για βάλουμε στη ζωή μας τον καφέ κάδο και τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, που διευκολύνεται μέσα από τη δωρεάν διανομή 200 καφέ απορριμματοφόρων και 45.000 κάδων στους δήμους.
  • Η εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής και τα 60 κινητά πράσινα σημεία που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση, σε όλους σχεδόν τους δήμους.

Μάθε πως η Αττική γίνεται πρώτη στην ανακύκλωση στο www.doseaksia.gr και στο site του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής www.recycleattica.gr», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο