Κοινωνία

Έβρος: Ορκίστηκαν οι 250 νέοι συνοριοφύλακες (βίντεο-εικόνες)

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο κλειστό γυμναστήριο "Μιχάλης Παρασκευόπουλος" της Αλεξανδρούπολης, οι νέοι συνοριοφύλακες, εμφανίστηκαν γεμάτοι προσμονή για τη νέα τους σταδιοδρομία στη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας, ενώ οι παρευρισκόμενοι έστειλαν ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με το pameevro.gr.

Τελετή ορκομωσίας έγινε και στην πόλη του Διδυμοτείχου

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου οι νέοι συνοριοφύλακες που υπάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος ορκίστηκαν από το Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Διδυμοτείχου, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Στρατηγού Πασχάλη Συριτούδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας τους νέους Συνοριοφύλακες, αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, τόνισε ότι «η αποστολή σας για την φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας είναι υπόθεση ιερή, γι’ αυτό θα πρέπει να αξιολογήσετε υπεύθυνα αυτό που αναλαμβάνετε όχι ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα και με πνεύμα θυσίας και συνέπειας να προσφέρετε τις υπηρεσίες».

Αντίστοιχα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνέστησε στους προσληφθέντες ότι διεκπεραιώνοντας τα καθήκοντά τους οφείλουν πρώτα να προασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας από κάθε είδους απειλή και παράνομη είσοδο και συγχρόνως να σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, αδιακρίτως θρησκεύματος, γλώσσης και φυλής. Οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα εκπαιδευθούν το προσεχές διάστημα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

https://youtu.be/a7q5-bxu168

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ