Κοινωνία

Κρήτη: Η στιγμή που εντοπίζεται η σορός της άτυχης 49χρονης μητέρας (βίντεο)

Οι στιγμές κατά τις οποίες το δράμα επισκιάζει κάθε συναίσθημα αποτυπώνονται σε βίντεο από την ώρα που οι διασώστες εντοπίζουν τη σορό της 49χρονης μητέρας δύο παιδιών στην Κρήτη. Ο σύζυγος και το ένα από τα παιδιά της άτυχης γυναίκας παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Πελαγία.

Η ελπίδα είχε διατηρηθεί ζωντανή για πόλλές ώρες, όμως οι φόβοι βγήκαν αληθινοί το πρωί, λίγο μετά τις 09.00, όταν ο χειριστής drone είδε τη σορό της άτυχης γυναίκας και ειδοποίησε τους διασώστες.

Στη θάλασσα βούτηξε και ο άντρας της αδικοχαμένης Ευγενίας Σηφάκη, που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

Η γυναίκα εγκλωβίστηκε και όταν άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσει, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε βίντεο του Mega φαίνεται η στιγμή κατά την οποία οι διασώστες εντοπίζουν τη σορό της 49χρονης. Στο σημείο σπεύδουν δύο φουσκωτά σκάφη και με προσεκτικές κινήσεις ξεκινά η ανάσυρσή της.

Η θάλασσα έχει πάρει καφέ χρώμα από τη λάσπη και στην επιφάνεια διακρίνονται ξύλα, πέτρες αλλά και εξαρτήματα από αυτοκίνητα. 



«Την έκρυβαν τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», τα συγκλονιστικά λόγια  του σύζυγος της αδικοχαμένης.

Η Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα θα κηδευτεί στο Γάζι. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι εικόνες θεομηνίας

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα καθώς μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, ξέσπασε δυνατή βροχή που διήρκησε περίπου σαράντα λεπτά. Ήταν αρκετή ώστε οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο και κάποια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα ενώ κάποιοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή. Υποδομές καταστράφηκαν, μαγαζιά και σπίτια βούλιαξαν στη λάσπη και το νερό.

Κλειστο παρέμεινε και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο ενώ σε λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από αυτό. Κατολισθήσεις και δυσκολίες στη μετακίνηση των οχημάτων παρατηρούνται και στο βόρειο οδικό άξονα.

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές και ανατολικότερα, στη Σητεία. Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Σητείας όπου το κύμα κακοκαιρίας κινήθηκε το απόγευμα και προκάλεσε τεράστιες ζημιές υπήρξαν 16 περιπτώσεις διάσωσης με συνολικά 40 διασωθέντες. Δύο διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λυγαριά, δύο στο Παλαιόκαστρο και τέσσερις στην περιοχή του Καρτερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 

https://fb.watch/gc4bQGanrf/

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...