Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οργανωμένο έγκλημα η δολοφονία του Παύλου» – Όσα είπε ο πατέρας του (βίντεο)

Η συναισθηματική φόρτιση στην αίθουσα ήταν μεγάλη με τον πατέρα να μιλά για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του γιου του, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις προκλητικές ερωτήσεις του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού.

Για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του μοναχογιού του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο στην κατάθεση του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Παναγιώτης Φύσσας. Συναισθηματικά φορτισμένος είπε στο δικαστήριο πως αυτός που σκοτώνει είναι κτήνος.

«Πιστεύω ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Ένας δολοφόνος όταν παίρνει εντολή να δολοφονήσει πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ήθελε να μετρήσει τον Παύλο, να τον μυρίσει κιόλας. Το σχέδιο του Ρουπακιά ήταν να πλησιάσει τον Παύλο φιλικά, ο Παύλος τον θυμήθηκε, νόμιζε ότι πήγε να τον βοηθήσει. Εκεί βρήκε ευκαιρία και τον μαχαίρωσε» δήλωσε ο Παναγιώτης Φύσσας.

Ο Παναγιώτης Φύσσας δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια η Ειρήνη Φύσσα, αδελφή του Παύλου.

«Με λένε Ειρήνη και ο Παύλος είναι ο αδερφός μου. Τον είδα 17 Σεπτεμβρίου 2013, είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά, αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει» είπε χαρακτηριστικά η Ειρήνη Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας έθεσαν στο δικαστήριο και το ζήτημα των ναζιστικών χαιρετισμών από τον δικηγόρο του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει ότι το προκλητικό περιστατικό δεν έλαβε χώρα παρουσία της έδρας.

«Η συγκεκριμένη πράξη και μάλιστα κατ΄επανάληψη δεν βρίσκει αναφορά σε καμία διάταξη του Κώδικα περί δικηγόρων και είναι σε ευθεία αντίθεση με τις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος…προσβάλει δε και τους συνυπερασπιστές στη δίκη αυτή» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και συνήγορος Υπεράσπισης, Γιάννης Γλύκας.

Η δίκη συνεχίζεται στις 12 Οκτωβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Mega

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ