Κοινωνία

Μετρό: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό θέατρο»

Μετά από αναμονή ετών, οι τρεις νέοι σταθμοί της Γραμμής 2 εγκαινιάζονται επίσημα και παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (07.10.2022) η ΣΤΑ.ΣΥ., στις 2 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (10.10.2022), θα δοθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό θέατρο».

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ ανασχεδίασε τις λεωφορειακές γραμμές στην ευρύτερη περιοχή, για τη διασύνδεση των δήμων στις περιοχές που βρίσκονται οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

* Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω – Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

* Η λεωφορειακή γραμμή 810 Σχιστό – Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.

* Η λεωφορειακή γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του Mετρό «Κορυδαλλός».

* Η λεωφορειακή γραμμή 846 Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του Mετρό «Νίκαια».

* Η λεωφορειακή γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια για να καλύψει την μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών Μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των τριών νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.

Οι αφετηρίες και τέρματα των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών παραμένουν ως έχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ