Κοινωνία

Φωκίδα: Σήμερα η κηδεία του άτυχου 40χρονου που σκοτώθηκε στα μεταλλεία βωξίτη (βίντεο)

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η μοίρα του έπαιξε τραγικό παιχνίδι μέσα στα μεταλλεία της Λαμίας. Ο 40χρονος είχε παντρευτεί πρόσφατα και είχε αποκτήσει μια κόρη.

Ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι μέσα στη στοά του μεταλλείου, όπου εργαζόταν ως μηχανικός. Την ώρα που διέσχιζε με το αυτοκίνητο της εταιρείας τη στοά βάσης, ένα κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την καμπίνα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν πολύ έμπειρος και πολύ προσεχτικός. Αυτό που έγινε δεν υπάρχει. Λες και είχε ραντεβού με τον θάνατο. Δεν έγινε κάποια κατάρρευση της στοάς. Ένα κομμάτι βράχου έπεσε και έτυχε να πέσει τη στιγμή εκείνη που περνούσε ο μηχανικός μας, και μάλιστα ακριβώς πάνω στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχουν λόγια. Όταν εμείς μπαίνουμε στη στοά για δουλειά το πρωί κανουμε το σταυρό μας γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στις οικογένειές μας. Συλλυπητήρια στους δικούς του…», είπε ένας από τους συναδέλφους του στο LamiaReport.

Τι έλεγε ο άτυχος μηχανικός για την επικινδυνότητα της δουλειάς του

Προφητικό, δυστυχώς, αποδειχθηκε βίντεο στο οποίο ο 40χρονος μηχανικός περιγράφει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας μέσα στις στοές.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τον θάνατό του και πραγματικά ανατριχιάζει κανείς ακούγοντας τον να περιγράφει τόσο αναλυτικά και σαφώς τους κινδύνους που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο καταλήγοντας ότι η δουλειά αυτή είναι ρίσκο.

https://youtu.be/2HdmGuBXPDs

«Είμαστε πάντα με το φόβο»

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη. Δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές. Είμαστε πάντα με το φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης της οροφής ή τμήμα του πετρώματος που είναι από πάνω μας. Κινούμαστε σε περιορισμένο χώρο, με μηχανήματα και πρέπει να είμαστε σαφείς στις οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η κίνηση. Και πάντα χειριζόμαστε εκρηκτικά», είχε δηλώσει τότε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αργύρης στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδος.

«Πάντα στα υπόγεια εργάζονται δύο άτομα: ο χειριστής με το βοηθό χειριστή, πάντα δίπλα του, ώστε να αποφεύγεται κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας» ανέφερε ο άτυχος 40χρονος μηχανικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ