Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κεφαλονιά: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - Περισυνελέχθησαν όλοι (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς για τη διάσωση 48 αλλοδαπών οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 – 6 μποφόρ. Στην επιχείρηση που φέρεται να στέφθηκε από επιτυχία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μετείχαν 1 φρεγάτα και τρία παραπλέοντα σκάφη.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος με προορισμό την Ιταλία και είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου μέσω του olympia radio. Στην περιοχή παραμένουν σκάφη που συνεχίζουν τις έρευνες.
 

Αρχικό κείμενο

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, για την περισυλλογή μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος με προορισμό την Ιταλία και είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου μέσω του olympia radio.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο βρίσκονται τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ένα από τα παραπλέοντα πλοία έχουν επιβιβαστεί 35 μετανάστες από τους συνολικά 48 που επέβαιναν στο ιστιοφόρο.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το περιστατικό πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...