Κοινωνία

Σάμος – Πτώση ελικοπτέρου: Η χήρα του 49χρονου στρατιωτικού «λύνει» τη σιωπή της

Μιλώντας στην εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου, η χήρα του Θοδωρή Βλάχου, του 49χρονου στρατιωτικού που βρισκόταν στο μοιραίο ελικόπτερο στη Σάμο και σκόρπισε θλίψη με τον θάνατό του στους δικούς του ανθρώπους αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δηλώνει συγκινημένη ότι «με έπαιρνε τηλέφωνο και μέσα από το ελικόπτερο για να μιλήσουμε, αν και δεν τον άκουγα γιατί είχε φασαρία, ένιωθα όμως τη χαρά του για αυτό που έκανε».

«Ένας στρατιωτικός που έχει επιλέξει να παίζει κάθε μέρα το κεφάλι του, ξέρει μόνο να προσφέρει», λέει στην κάμερα του T-Live η σύζυγός του και επισημαίνει για τον χαρακτήρα του ότι «ήταν ένας ευφυής άνθρωπος, με ιδιαίτερο χιούμορ. Πολύ τυπικός, πολύ καλός μπαμπάς, πολύ καλός σύζυγος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και είχε αποστρατευθεί ως αντισυνταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, λόγω πενιχρής σύνταξης και αίσθησης του καθήκοντος, ανέβηκε ξανά στα ελικόπτερα στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Τις περισσότερες φορές υπηρετούσε στη Σάμο, γιατί γνώριζε καλά το νησί και τους ανθρώπους του.

Το τελευταίο τηλεφώνημα στη σύζυγό του

Όμως, στις 13 Ιουλίου ήταν η μοιραία πτήση, την ώρα του ανεφοδιασμού στη θάλασσα. Ο ίδιος είχε μιλήσει με τη σύζυγό του και της είχε αναφέρει ότι είχαν ένα πρόβλημα στους κάδους. «Θα αλλάξουμε κάδο, μου είπε, θα κάνουμε ανεφοδιασμό καυσίμων και θα φύγουμε», είπε και αποκάλυψε ότι ήταν πολύ ανήσυχος τις τελευταίες 4 ημέρες από τις καιρικές συνθήκες.

«Έχει σημασία και το σημείο που το ελικόπτερο παίρνει νερό, γιατί έχουν άλλα 2 δυστυχήματα στο ίδιο σημείο, ένα με ελικόπτερο και ένα με σκάφος», τόνισε. 

Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε πίσω του μία σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ