Κοινωνία

Μεσσηνία: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους - Αντιφάσεις και ομολογία του πατέρα

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι γονείς του το μετέφεραν, από χωριό του δήμου Τριφυλλίας στο οποίο διαμένουν, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς το παιδί είχε σπασμούς, από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για Νοσοκομείο της Αττικής, όπως και έγινε. Παράλληλα, ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές,

Το πρωί της Τετάρτης θα απολογηθεί στον εισαγγελέα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους 4 μηνών, έπειτα από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Ο 20χρονος πατέρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία, καθώς κακοποίησε το μικρό κοριτσάκι, που δίνει μάχη στο «Παίδων» για να κρατηθεί στη ζωή.

 

Η νεαρή μητέρα του βρέφους, η οποία επίσης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερη και θα οδηγηθεί κι εκείνη στη δικαιοσύνη την Τετάρτη, καθώς κατηγορούνται από κοινού για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν βιντεοληπτικό υλικό από κατάστημα, στο οποίο είχε καταγραφεί η 22χρονη μητέρα του βρέφους να ψωνίζει, κατά την επιστροφή της από την εργασία της. Μέσα από το βίντεο κατέληξαν στους χρόνους της κακοποίησης του μωρού αλλά και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 22χρονος πατέρας βρισκόταν μόνος του με το βρέφος στο σπίτι. Όταν ταρακούνησε με αγριότητα το παιδί και κατάλαβε ότι το έχει τραυματίσει, άρχισε να αναζητεί τη μητέρα του παιδιού και σύντροφό του. Στο τηλέφωνο δεν της είπε τι είχε συμβεί, ωστόσο προσπάθησε να την πείσει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο σπίτι.

Υπόθεση κακοποιησης βρέφους 4 μηνών στην Τριφυλία: Στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας

Η 22χρονη τελείωσε την εργασία της σε καφετέρια στις 16.05. Την ώρα που δέχτηκε το τηλεφώνημα βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ και ψώνιζε. Στις 16.14 η μητέρα έφυγε εσπευσμένα από το σούπερ μάρκετ και 12 λεπτα μετά, στις 16.26, έφτασε στο σπίτι.

Μόλις μπήκε μέσα είδε τον 22χρονο να αλλάζει πάνα στο μωρό, όταν ξαφνικά εκείνο έβγαλε μία μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του.

Τότε μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με το αυτοκίνητό τους. Στο νοσοκομείο έφτασαν στις 17.00.

Ο χρόνος μετάβασης στο νοσοκομείο είναι 26 λεπτά, γεγονός που δείχνει ότι η 22χρονη παρέμεινε στο σπίτι από τις 16.26 έως τις 16.35, δηλαδή για εννιά λεπτά.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η 22χρονη αντιλήφθηκε αμέσως κατά την είσοδό της στο σπίτι την κατάσταση του νεογνού και γι’ αυτό άφησε τα τρόφιμα που μόλις είχε αγοράσει, παρότι ήταν προϊόντα ευάλωτα που έπρεπε να τοποθετηθούν στη ψύξη και στην κατάψυξη, πρόχειρα επί της τραπεζαρίας, ώστε να προστρέξει σε βοήθεια στο νεογνό.

Μετά τη σύλληψη του 22χρονου πατέρα εκείνος υπέπεσε σε αντιφάσεις. Αρχικά ανέφερε ότι το παιδί άρχισε να μην είναι καλά ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της αλλαγής πάνας από τον ίδιο και τη μητέρα του, μετά το σχόλασμα της τελευταίας και την επιστροφή της στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυπαρισσία: Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο πατέρας του 4 μηνών βρέφους

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη, ενώ για να δικαιολογήσει τους εμφανείς μώλωπες στο σώμα του βρέφους ανέφερε ότι του είχε πέσει πριν λίγες ημέρες την ώρα που άλλαζε την πάνα του στον καναπέ.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ψεύδεται, συνέχισαν τις ερωτήσεις, μέχρι που τελικά σε μεταγενέστερο χρόνο ομολόγησε ότι ο ίδιος τραυμάτισε το μωρό:

«Περί την 15.30 ώρα της 24/9/2022 ενώ στο σπίτι βρισκόμουν μόνος με το νεογνό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά το σήκωσα και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακουνούσα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έπαθε».

Στην έρευνα που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της οικογένειας στο χωριό Αετός, παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας Reck , 100 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 8mm, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 32 S&W Long και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 765. Έξω από το σπίτι εντοπίστηκαν 42 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και μία γλάστρα με δενδρύλλιο κάνναβης 10 εκατοστών.

Ο 22χρονος απολογείται την Τετάρτη στην αρμόδια Ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...