Κοινωνία

Ηγουμενίτσα: Βανδάλισαν μέχρι και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία

Χωρίς τέλος οι βανδαλισμοί στην Ηγουμενίτσα αλλά και σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Με μια ανάρτηση του ο Δήμος Ηγουμενίτσας επισημαίνει και καταδικάζει το γεγονός:«Με θλίψη διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά, την έλλειψη σεβασμού και παιδείας που επιδεικνύουν σταθερά τα τελευταία χρόνια, ορισμένες ομάδες πολιτών βανδαλίζοντας τη δημοτική περιουσία.

Αυτή τη φορά ομάδα ατόμων, κατά τις νυχτερινές ώρες, προξένησε ζημιές σε κτηριακές υποδομές εκπαίδευσης, σπάζοντας με πέτρες τα τζάμια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και τα όργανα γυμναστικής στο εσωτερικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «το εργαστήρι» ΚΔΑΠ-μεΑ «ΤΟ Εργαστήρι» .

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλλουν όλους μας και δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις πράξεις και για το λόγο αυτό προχωρούμε τις διαδικασίες υποβολής μηνύσεων, ενώ παράλληλα καλούμε όλους τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα στην Αστυνομία, κάθε προσπάθεια βανδαλισμού». Στην Ηγουμενίτσα αλλά και στους περισσότερους Δήμους της χώρας, οι βανδαλισμοί της δημοτικής περιουσίας είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αν δεν θωρακιστούν οι Δήμοι με πολυπληθή Δημοτική αστυνομία ώστε να περιφρουρούν την δημοτική περιουσία, τότε οι καθημερινές ζημιές θα τινάξουν τα οικονομικά των Δήμων στον αέρα.

Σε όλη την επικράτεια οι Δημοτικές Αρχές υπερβάλλουν εαυτούς προσπαθώντας να περικόψουν έξοδα ώστε να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, τις ανάγκες των κοινωνικών τους δομών και τόσα άλλα, χωρίς να αυξήσουν το μόνο ουσιαστικό έσοδο που έχουν, δηλαδή τα Δημοτικά τέλη, σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο και τα διαθέσιμα χρήματα. Με τους βανδαλισμούς που εντοπίζονται με μεγάλη ένταση και συχνότητα, είναι αμφίβολο πια πόσοι Δήμοι θα αντέξουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ