Κοινωνία

Απεργία ΜΜΜ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη την Αθήνα

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες. 

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και Μετρό – δηλαδή σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αθήνα – αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ). Και αυτό έφερε την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας ήδη από τις πρώτες ώρες της ημέρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενδεικτικό είναι ότι στις 7:30 ο Κηφισός ήταν στο «κόκκινο» – στην κάθοδο από τη Λυκόβρυση μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από το Αιγάλεω μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια – σε τμήματα της καθόδου της Κηφισίας και της Μεσογείων. Αυξημένη κίνηση καταγράφεται επίσης στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη προς Κηφισίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας. 

Κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, κυρίως στη Λ. Συγγρού, στην Καλλιρόης, στην Τσαλδάρη, ενώ μποτιλιάρισμα υπάρχει στη Βασ. Κωνσταντίνου. Προβλήματα υπάρχουν και στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Γρ. Λαμπράκη στον Κορυδαλλό.

Η απόφαση των Σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΜ για την 24ωρη απεργία γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20.09.2022) και ως εκ τούτου δεν κατέστη εφικτό να εκδικαστεί η προσφυγή της ΣΤΑΣΥ εντός της ημέρας και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της κινητοποίησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό και Μετρό έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...