Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έβρος: «Άφαντοι» μέχρι στιγμής οι 400 μετανάστες - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος

Νεώτερη ενημέρωση

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν την περιοχή και με drones, προκειμένου να τους εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, «έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας».

«Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων δύο του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα» συμπληρώνει η ανακοίνωση της Κατεχάκη.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από την Τουρκία

Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πληροφόρηση της τουρκικής πλευράς να ήταν σκοπίμως εσφαλμένη.

Όπως τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει φόβος για επανάληψη του σκηνικού που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο, με τις λανθασμένες πληροφορίες για τους 38 μετανάστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε από την Κατερίνη, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ότι «υπήρξε τουρκική νόταμ στο καπιτάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Νωρίτερα οι πληροφορίες (οι οποίες διαψεύστηκαν από τον υπουργό) ανέφεραν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ελληνική νησίδα στα σύνορα του Έβρου.

Αρχικό κείμενο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που αναφέρει το MEGA, περίπου 400 άτομα πέρασαν μέσα από την Τουρκία και έφτασαν σε νησίδα, η οποία αυτή τη φορά βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης από την ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στη νησίδα να μεταφερθούν σε κέντρο κοντά στην περιοχή του Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη βρίσκονται εκεί ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης (η διαχείριση του στην προηγούμενη περίπτωση του Δεκαπενταύγουστου μόνο καλή δεν ήταν), αλλά και συνεργείο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί σε περίπτωση απεγκλωβισμού μεταναστών. Φαίνεται μάλιστα και πάλι η Αστυνομία να ενημερώθηκε από τις γνωστές ΜΚΟ για τον… περίεργο ρόλο τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι έχουν αναλάβει… εργολαβικά το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες η Στρατηγός Τσιριγώτη μιλώντας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για το μεταναστευτικό-είχε αναφερθεί και σε αμφισβητούμενες νησίδες και στον Έβρο.

Το θέμα έρχεται στο προσκήνιο μια μέρα μετά την παρουσία Θεοδωρικάκου στον Έβρο και βέβαια μετά τις περιβόητες δηλώσεις Μητσοτάκη στην Βουλή πως: "Στον Έβρο ετοιμάζεται νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο ".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ