Κοινωνία

Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα Πέμπτη (8/9) στις 19:00 στα Προπύλαια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές. Στις 7 το απόγευμα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίσης έχουν προαναγγείλει την Παρασκευή (9/9) στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) σύσκεψη όλων των φοιτητικών συλλόγων για το συντονισμό των δράσεων τους. Παράλληλα, κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης για να αποτρέψουν με τη μαζική τους παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όπως επισημαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανακοίνωση που είχαν δημοσιοποιήσει την Τρίτη 6/9 οι φοιτητικοί σύλλογοι, τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι: «Τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής.

Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή