Κοινωνία

Πισπιρίγκου: Στενεύει ο δικαστικός κλοιός-Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση

Σφίγγει η «μέγγενη» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες εξελίξεις.

Η 33χρονη που έχει κριθεί προφυλακιστέα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και θα κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, αναμένει την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή της ή όχι σε δίκη για την πρώτη υπόθεση.

Ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, υπόθεση για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη η πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή ή μη της 33χρονης σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ανάκριση για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου έχει ήδη καλέσει πέντε μάρτυρες στο γραφείο της, με τελευταίους τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να καταθέσουν όσα διαπίστωσαν για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν εκτενώς στο πόρισμα τους που βρήκε ως αιτία θανάτου των δυο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, φέρονται να εξήγησαν ότι ο ασφυκτικός μηχανισμός βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών, αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί επιπλέον μάρτυρες, ενώ μόλις κλείσει ο κύκλος των καταθέσεων, η 33χρονη από την Πάτρα θα κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι τον κύκλο των καταθέσεων άνοιξαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης. Στις τρίωρες καταθέσεις τους οι μάρτυρες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπεράσματα τους που αφορούν τους θάνατους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ