Κοινωνία

Βόλος: Έπαθε αιμάτωμα από το ατσάλινο δαχτυλίδι που σφήνωσε – Η νύχτα που θα θυμάται για καιρό

Αμεση ήταν για ακόμη μία φορά η κινητοποίηση του αντιπροέδρου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλη Ηλιόπουλου για 20χρονο Βολιώτη, που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο χέρι του από ατσάλινο δαχτυλίδι που είχε σφηνώσει στο δάχτυλο και δεν έβγαινε.

Ο νέος απευθύνθηκε χθες το βράδυ (01-09-2022) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για βοήθεια με τους γονείς του και ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε για συνδρομή τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Ο κ. Ηλιόπουλος, που έχει επιληφθεί σε αρκετά παρόμοια περιστατικά, έσπευσε άμεσα να βοηθήσει τον 20χρονο.

«Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να κόψουν το δαχτυλίδι, καθώς ήταν χοντρό και κατασκευασμένο από ατσάλι. Πήρα τα εργαλεία και έσπευσα να συνδράμω», εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει: «Οι πυροσβέστες βοηθούσαν να είναι ακίνητο το χέρι του νέου και ταυτόχρονα έριχναν νερό, ώστε το σημείο όπου επιχειρούσα με ειδικό τροχό να ψύχεται. Κάναμε δύο κοπές, μία στο επάνω μέρος και μία στο κάτω. Επειδή το δαχτυλίδι δεν έβγαινε, το ανοίξαμε σε δύο πλευρές και έτσι καταφέραμε να απελευθερώσουμε το χέρι του νέου», περιγράφει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πυροσβέστες περιποιήθηκαν στη συνέχεια το τραύμα του 20χρονου, ο οποίος δεν είχε λόγια για να τους ευχαριστήσει, όπως και τον κ. Ηλιόπουλο. Από την άσκηση πίεσης ο νέος είχε αιμάτωμα στο χέρι. Ο κ. Ηλιόπουλος κατάφερε να τον βοηθήσει, καθώς λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας ως αργυροχρυσοχόος έχει μικρούς τροχούς.

«Το ατσάλι χρειάζεται ειδικά εργαλεία, διαφορετικά δεν κόβεται. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε πλαστικά καλαμάκια, ώστε να προστατεύεται το δάχτυλο στα σημεία όπου γινόταν η κοπή του δαχτυλιδιού», προσθέτει στο taxydromos.gr.

Να επισημανθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον δέκα αντίστοιχα περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα κοσμήματα που φορούν. Αν τα αφήνουν στα χέρια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν τα απομακρύνουν, ενώ τους είναι μικρά, μπορεί τα δάχτυλά τους να τραυματιστούν σοβαρά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...