Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βάλτε χάντρα θαλασσιά μας ζηλεύουν! Γερμανοί: Όλη η Ευρώπη ξηρασία και στην Ελλάδα δεξαμενές νερού είναι γεμάτες

Ανάποδος κόσμος: Ενώ η ξηρασία μαίνεται σε άλλα μέρη της Ευρώπης, η Ελλάδα προσβλέπει σε ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα νερού αυτό το καλοκαίρι. Αυτό είναι το θέμα που αναδεικνύει το γερμανικό δίκτυο ZDF βγάζοντας κι ένα...απωθημένο για την χώρα μας. 

Το γερμανικό μέσο επικαλείται την ελληνική εταιρεία ύδρευσης ΕΥΔΑΠ, τα στοιχεία της οποίας αναφέρουν: οι λίμνες αποθήκευσης νερού μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, όπου ζει πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των κατοίκων της χώρας, είναι πιο γεμάτες από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή περιέχουν περίπου 1,14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού - και συνεχίζει να βρέχει σε πολλά μέρη. Έχει χιονίσει ακόμη και στον Όλυμπο, την ψηλότερη οροσειρά της Ελλάδας.

Υπεύθυνες για την καλή κατάσταση του νερού είναι οι έντονες, μερικές φορές πολύ έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων και μηνών. Είναι ασυνήθιστες για την εποχή του χρόνου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Έλληνες μετεωρολόγους, συνεχίζει το γερμανικό άρθρο. 

Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό στους τουρίστες, οι οποίοι χρειάστηκε ξαφνικά να βασίζονται σε ομπρέλες για μέρες στις κανονικά ηλιόλουστες και ζεστές περιοχές διακοπών της χώρας. Ακόμη και στην Κρήτη, πολύ στα νότια της χώρας, καθώς και στη χερσόνησο της Πελοποννήσου και στα κατά τα άλλα αρκετά ξηρά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος, έβρεχε ξανά και ξανά.

Καταιγίδες αντί για δασικές πυρκαγιές

Μερικές φορές υπήρχαν πλημμύρες και διακοπές ρεύματος. Σε ορισμένα μέρη, οι αγρότες παραπονέθηκαν επίσης για χαλάζι και χιονόνερο, που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες. Συνολικά, ωστόσο, οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Αντίθετα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς αποφεύχθηκε από τη βροχή - προς μεγάλη ανακούφιση των ανθρώπων.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα έδινε μάχη με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια της φύσης. Μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι, η ισορροπία των δασικών πυρκαγιών ήταν μάλλον ήπια. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή ταξινομείται ως χαμηλός έως ελαφρώς αυξημένος από την πυροσβεστική σε εθνικό επίπεδο, καταλήγει το ρεπορτάζ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...