Κοινωνία

Κίνδυνος: Στατικά ανεπαρκή σχολεία του Δήμου Παιανίας

«Ο Δήμος Παιανίας, πράττοντας αυτό που ορίζει η νομοθεσία από το 2017 και είχε ήδη δρομολογήσει από το 2019, προχώρησε σε έλεγχο στατικότητας των δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και τα σχολικά.

Η μελέτη που συμβασιοποιήθηκε στις 06.09.2021 παραδόθηκε στις 29.07.2022 και τα ευρήματα ήταν απογοητευτικά:

  • το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο «Γ» & κλειστό γυμναστήριο χαρακτηρίζονται ως ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ και συντάχθηκε η αντίστοιχη στατική μελέτη αποτίμησης και ενίσχυσης των κτισμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προτού η ΚΤΥΠ Α.Ε., ως αρμόδια δημόσια υπηρεσία, αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης που προτείνονται από τους σχετικούς ελέγχους και μελέτες.

Το κόστος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε., ανέρχεται στις 500.000 ευρώ το δε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, σύμφωνα με προβλέψεις, κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Ορισμένα σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν:

– Η μελέτη είναι σαφής, το κτίριο είναι ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ

– Η χρήση του δύναται να καταστεί επικίνδυνη για τα παιδιά

– Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε. και ουδεμία εμπλοκή έχει ο Δήμος Παιανίας

– Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πλέον φαίνεται πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα που πρέπει να διευθετηθεί ώστε να μην χαθούν μαθήματα. Επίσης, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Παιανίας ελέγχθηκαν όλα τα Δημοτικά κτίρια και για αυτό όπως προκύπτει τα αποτελέσματα βγήκαν μόλις πριν λίγες ημέρες.

Αυτό που ίσως θα έπρεπε να προβλεφθεί αφορά την χρονική προτεραιότητα στα κτίρια που ελέγχθηκαν ώστε να μην φτάναμε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ίσως λοιπόν έπρεπε να δοθεί οδηγία στους εκτιμητές να θέσουν ως προτεραιότητα τα σχολεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...