Κοινωνία

Δράμα: Κερδίζει τη μεγάλη μάχη ο τραυματισμένος ορειβάτης

Καλή είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία ορειβάτη ο οποίος νοσηλεύεται για προληπτικους λογους στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς μαζί με άλλα 2 άτομα ήταν στο μοιραίο γκρουπ που τους χτύπησε κεραυνός, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό 55χρονο άντρα.

Ο τραυματισμένος ορειβάτης μεταφέρθηκε το πρωί από το δύσβατο σημείο του ορους Φαλακρό στη Δράμα, στο νοσοκομείο της Καβάλας και έπειτα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Το newsit.gr φέρνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες του άντρα που εζησε δραματικές στιγμές πλάι στον άτυχο 55χρονο που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια ορειβατικής εκδήλωσης κοντά στο χωριό Πύργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες για την διάσωση των ορειβατών στην Δράμα σημερα τα ξημερώματα και το πρωί περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος. 
“Ήταν καμένος, σίγουρα πέθανε ακαριαία” λέει ο πρόεδρος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας που παρέλαβε και μετέφερε τους δύο άντρες στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο της Καβάλας.

https://youtu.be/RPhN-cs1SCY

«03.30 η ώρα τα ξημερώματα, μας πήραν τηλέφωνο να βοηθήσουμε στη διάσωση τριών ατόμων στο όρος Φαλακρό. Στην πορεία μάθαμε ότι τους χτύπησε κεραυνός. Φτάσαμε στο σημείο κατά τις 8.30 το πρωί γιατί είναι πολύ δύσβατο, εντοπίσαμε και τους τρεις. Η κοπέλα ήταν καλά αλλά ήταν σε σοκ και την κατεβάσαμε γρήγορα στο χωριό. Ο ένας άνθρωπος ήταν νεκρός και ο άλλος εγκαυματιας-πολυτραυματιας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον σοβαρά τραυματία ο κος Ράμος μας περιγράφει την ώρα που τον βρήκαν και προσπαθούσαν να επικοινωνησουν μαζί του. “Δεν μπορούσε να μιλήσει. Επικοινωνούσαμε με νοήματα και γραψίματα. Ούτε άκουγε τι του λέγαμε γιατί ο εκκωφαντικός θόρυβος του κεραυνού του κούφανε τα αυτιά. Με γραπτά μηνύματα του γράφαμε “είσαι καλά; Πού πονάς; Θέλεις νερό;” Και εκείνος απαντούσε “εντάξει είμαι, θέλω νερό”. Σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι γίνεται”. Δείτε παρακάτω τον τραυματία.

Για τον αδικοχαμένο 55χρονο ορειβάτη που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, ο πρόεδρος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας αναφέρει ότι “ο άτυχος ο άνθρωπος πρέπει σίγουρα να έφυγε ακαριαία γιατί τον χτύπησε ο κεραυνός επάνω του και ήταν καμένος”.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...