Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χανιά: Παράδειγμα προς μίμηση έγινε ένας οδηγός ταξί! Βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε

Υπόδειγμα ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης αποτελεί ένας οδηγός ταξί στα Χανιά, που βρήκε χθες μια τσάντα με 4.500 ευρώ και με τραπεζικές κάρτες και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Ο επαγγελματίας εντόπισε την τσάντα στον δρόμο κατά τύχη και αμέσως μόλις πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της. Όπως αποδείχθηκε ανήκει σε έναν τουρίστα, που είχε μόλις φτάσει στο νησί, για διακοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήμουν φορτωμένος, είχα πάρει κούρσα από το αεροδρόμιο για Αποκόρωνα και όπως φεύγαμε από το αεροδρόμιο, είδα στο πλάι του δρόμου αυτό το τσαντάκι. Σταμάτησα και το πήρα και όταν το άνοιξα είδα ότι είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα αλλά και τραπεζικές κάρτες», δήλωσε ο Νίκος Ροβυθάκης και συμπλήρωσε:

«Δουλεύουμε στο ταξί πάνω από 30 χρόνια και έχω κατά καιρούς βρει και άλλα. Μια φορά επί δραχμών, μια μητέρα είχε μαζί της τα λεφτά για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο του γιου της και τα ξέχασε μέσα στο ταξί. Ωστόσο το παράπονο που έχω είναι ότι δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Και δεν εννοώ χρήματα, δεν θέλω χρήματα, αλλά δεν άκουσα ένα ευχαριστώ έστω από το τηλέφωνο από τον άνθρωπο που είχε χάσει το τσαντάκι».

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης, έδωσε συγχαρητήρια στον Νίκο Ροβυθάκη, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πράξη φιλότιμη και έντιμη, που δείχνει τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τα στερεότυπα που υπάρχουν για το επάγγελμα του ταξιτζή.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ