Κοινωνία

Τραγωδία στα Σπάτα: Ήταν ένας «υπέροχος γιός» δηλώνουν οι γονείς του Τζακ Φέντον

Συγκλονισμένοι εξακολουθούν να είναι οι γονείς του Τζακ Φέντον, του 22χρονου Βρετανού που βρήκε φρικτό θάνατο όταν περπάτησε πίσω από ελικόπτερο στα Σπάτα και τον χτύπησε ο έλικας.

Οι τραγικοί γονείς, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, χαρακτήρισαν τον Τζακ ως «απόλυτα υπέροχο» και «καταπληκτικό» γιό μιλώντας στο ITV News. Τον περίμεναν όπως λένε τη νύχτα εκείνης της ημέρας να γυρίσει σπίτι, αλλά τους ξύπνησε η αστυνομία που τους χτύπησε πόρτα.

Για το τραγικό δυστύχημα οι γονείς δήλωσαν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία των ελικοπτέρων. Απέρριψαν μάλιστα τα σενάρια που ήθελαν τον Τζακ να τρέχει πίσω από το ελικόπτερο, για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε η μητέρα του προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ισχύει τέτοιο».

Ο πατέρας του είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους ανταλλαγές μηνυμάτων στα 22α γενέθλιά του, όπου ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα». Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος είχε μεταβεί στη Μύκονο για να γιορτάσει τα γενέθλια του μαζί με τους φίλους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οικογενειακός φίλος Robin Stanton-Gleaves που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα και είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισε το ατύχημα «αποτρέψιμο».

Είπε ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν ήταν ακόμα σε λειτουργια.

Οι πενθούντες γονείς του Τζακ περιμένουν τώρα τη δημοσίευση της επίσημης έκθεσης πριν αποφασίσουν ποια βήματα θα κάνουν στη συνέχεια.

Η Τόρι είπε: «Δεν θέλω όλα αυτά να περάσουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο γιατί είναι φρικτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...