Κοινωνία

Τρίκαλα: Πρόεδρος χωριού χαρίζει οικόπεδα για να «ζωντανέψει» την περιοχή

Στο πρόσφατο 1ο Αντάμωμα Καλλιθεατών, που έγινε στο χωριό την περασμένη Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022, παρουσία πολλών επισκεπτών, στο καλωσόρισμα που έκανε στην αρχή της εκδήλωσης ανέφερε ότι… όποιος επιθυμεί να έρθει να κάνει μόνιμη κατοικία στο χωριό του, θα του... χαρίσει το οικόπεδο.

Στόχος του, όπως λέει στο iefimerida.gr, είναι να αυξηθεί και πάλι ο πληθυσμός του χωριού, που πλέον τους δύσκολους μήνες του χειμώνα δεν ξεπερνά τα 60 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στέργιος Παππάς εξηγεί: «Το χωριό μας είναι κτηνοτροφικό. Κάποτε οι κάτοικοι ήταν αρκετές εκατοντάδες άτομα, αλλά πλέον είμαστε μόλις 60 άτομα. Στο αντάμωμα, όταν είδα πόσοι πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν καταγωγή από την Καλλιθέα Μετεώρων αποφάσισα να προσφέρω ένα οικόπεδο που μου ανήκει σε όποιον το επιθυμεί, με τη μόνη προϋπόθεση να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό. Επειδή το ενδιαφέρον είναι έντονο, εξετάζω το ενδεχόμενο να επικοινωνήσω με τη δημοτική αρχή της περιοχής και να διαθέσουμε και άλλα δωρεάν οικόπεδα, που ανήκουν στον δήμο, σε κατοίκους που επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στο χωριό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς οι κάτοικοι της Καλλιθέας θα θέλαμε πάρα πολύ να ξαναδούμε το χωριό μας γεμάτο νέους και παιδιά να απολαμβάνουν την υψηλής ποιότητας διαβίωση που προσφέρει η ελληνική επαρχία».

Δείτε τη δήλωση που έκανε ο Στέργιος Παππάς στην κάμερα της τοπικής ιστοσελίδας trikalaola.gr:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ