Κοινωνία

Κύθηρα: Δεύτερο σκάφος με δεκάδες μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες

Λίγες ώρες αφότου πλοιάριο με 97 μετανάστες έφτασε στις ελληνικές ακτές, ένα δεύτερο πλωτό μέσο με πλήθος αλλοδαπών προσέδεσε μετά τις 13.30 στον μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ιστιοφόρο προσάραξε σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου λίγο μετά τις 01:30 το πρωί της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεύτερο σκάφος, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν δεκάδες μετανάστες, επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί, όμως έγινε αντιληπτό από τις λιμενικές αρχές.

Οι επιβαίνοντες στο πρώτο σκάφος που έφτασε στα Κύθηρα μεταφέρθηκαν στο αλσύλιο Καψαλίου, με τις αρχές να πραγματοποιούν τα προβλεπόμενα μέτρα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξη των προσφύγων κινητοποίησε κατοίκους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρουχισμό και παπούτσια, ενώ υπήρξε και πρόβλημα με την παροχή πόσιμου νερού στους μετανάστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

patriot
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις τον είχαν παραλάβει! Ρωσικός πύραυλος καταστρέφει σύστημα Patriot την στιγμή εκφόρτωσής του σε ουκρανικό αεροδρόμιο -Δείτε το βίντεο

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από τον σημαντικότερο σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του...