Κοινωνία

Κρήτη: Συνελήφθη 83χρονος για τη φωτιά στη Βιάννο - Προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με καμινέτο

Έναν άνδρα ηλικίας 83 ετών συνέλαβαν οι Αρχές στην Κρήτη για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη δύσβατη περιοχή της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου.

Η προσαγωγή του, στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, έγινε στη συνέχεια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια με τον 86χρονο να οδηγείται τις επόμενες ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε εργασίες σε ένα χωράφι και συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και μία σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο ηλικιωμένος κινδύνεψε και ο ίδιος από την πυρκαγιά καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει αμέσως μετά το ξέσπασμά της, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του το οποίο κινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από αέρος πυροσβεστικά ελικόπτερα, όπως το Ericsson που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο, έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού. Ο ανεφοδιασμός τους ευτυχώς γινόταν άμεσα καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρισκόταν η θαλάσσια περιοχή της Άρβης από όπου άμεσα έπαιρναν νερό.

Από τη φωτιά κάηκε ένα μεγάλο μέρος έκτασης με ελαιόδεντρα αλλά και χορτολιβαδική έκταση. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...