Κοινωνία

Άρτα: Νέα στοιχεία – Το τηλεφώνημα του 29χρονου στον αδερφό του και το μέρος που είχε κρυφτεί

Ο κατηγορούμενος της δολοφονίας του 75χρονου στην Άρτα, που φέρεται να σκότωσε δηλαδή τον πεθερό του, πήρε σήμερα (13.8.2022) προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και επιμένει πως είναι μετανιωμένος για όσα έγιναν ενώ, κατά την έξοδό του από τον εισαγγελέα, τόνισε ότι δεν πυροβόλησε ποτέ εναντίον της συζύγου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 75χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες στο σπίτι του στο Αστροχώρι Άρτας. Για το φρικιαστικό έγκλημα κατηγορείται ο 29χρονος γαμπρός του, ο οποίος αρχικά φερόταν να έχει πυροβολήσει κατά της συζύγου του. 

Ο φερόμενος δράστης κρύφτηκε σε άλλη περιοχή της Άρτας, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά, εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, με τον ίδιο να δηλώνει μετανιωμένος ενώ ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως ο εντολέας του έδρασε εν βρασμώ ψυχής.

Όμως, η πρώην σύζυγός του κατέθεσε πως ο 29χρονος ήταν ιδιαίτερα εριστικός όταν έφτασε στο σπίτι της για να δει το παιδί του, προσπαθώντας να πυροβολήσει τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του πατέρα της. Ο δικηγόρος της ισχυρίζεται ότι ο 29χρονος ήθελε να την πνίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τηλεφώνημα στον αδερφό του και οι σκέψεις για αυτοκτονία

Ο αδερφός του 29χρονου φερόμενου δράστη αποκάλυψε στην τηλεόραση του STAR τη συνομιλία που είχαν, λέγοντας ότι δεν κρυβόταν γιατί ήθελε να αποφύγει τις Αρχές αλλά γιατί σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

«Με πήρε στις έξι η ώρα τηλέφωνο. Μου είπε “αδερφέ, θέλω να παραδωθώ. Μετάνιωσα γι’ αυτό που έκανα και θέλω να πάρεις την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει να με συλλάβει”», αποκαλύπτει ο αδερφός του.

Ο ίδιος πήγε στο σημείο που βρισκόταν ο 29χρονος, πριν την αστυνομία, όπου ο φερόμενος δράστης του είπε ξανά ότι είχε μετανιώσει και πως δεν κρυβόταν από την αστυνομία, αλλά γιατί σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέρος που είχε κρυφτεί

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 29χρονος πήρε το αυτοκίνητό του μετά το περιστατικό και οδήγησε για 45 λεπτά περίπου, περνώντας και το χωριό του, για να αφήσει το αυτοκίνητό του σε μια άλλη περιοχή. Από εκεί περπάτησε για περίπου 7-8 χιλιόμετρα σε δασική έκταση ώστε να φτάσει τελικά στο χωριό Δαφνούλα, τόπο καταγωγής της μητέρας του.

Επειδή γνώριζε τα κατατόπια, παρέμεινε για 36 ώρες μέσα σε μια στάνη, μέχρι τελικά να πάρει την απόφαση να ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να καλέσει τον αδερφό του. Σήμερα το πρωί, συνελήφθη από τις Αρχές. Σημειώνεται ότι δεν έχει βρεθεί το όπλο που φέρεται να χρησιμοποίησε αφού, μάλλον, το πέταξε στις ερημιές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης