Κοινωνία

Κυρίως γυναίκες τα θύματα επίθεσης με χημικά υγρά – Τι λέει καθηγητής Χημείας για το υδροχλωρικό οξύ

Τον αποτροπιασμό του για μια ακόμη επίθεση με καυστικό υγρό με θύμα μια γυναίκα εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος της 49χρονης στην Μεσσήνη της έριξε στο πρόσωπο υδροχλωρικό οξύ που είναι ευρέως γνωστό ως ακουαφόρτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μεθενίτης αυτό είναι ένα δυνατό καθαριστικό αλάτων που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σπίτια.

«Δεν παύει να είναι να ένα οξύ που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Είναι διαβρωτικό και ερεθιστικό του δέρματος» ανέφερε ο καθηγητής Χημείας. Όσον αφορά τι μπορεί να πάθει όποιος εκτεθεί σε μεγάλη ποσότητα τόνισε ότι «μπορεί να πάθει σοβαρά εγκαύματα ή να τυφλωθεί».

Παρομοίωσε μάλιστα τα συμπτώματα του ακουαφόρτε στο σώμα μας «με ένα αυγό που τηγανίζεται» για να δώσει να καταλάβουμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η πολύτεκνη μητέρα.

Και όπως είπε αν πέσει πάνω μας η αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ νερό και για πολύ ώρα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μεθενίτης από μια διεθνή Ένωση Θυμάτων από επιθέσεις οξέων ότι αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σύνηθες κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία. «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, προσθέτοντας ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι από τις ουσίες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει ότι πρέπει να ελέγχεται η πώλησή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...