Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στην Σπιάτζα: Διπλό μέτωπο στην περιοχή Σαρακίνα κοντά σε σπίτια- Παραλίγο να καεί όχημα της πυροσβεστικής

Nεότερη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου Ηλείας.

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα κοντά στον οικισμό, ο οποίος εκκνώθηκε προληπτικά, ενώ ένας κάτοικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα partiwnews.

Για τη φωτιά που σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα, δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ καίει κυρίως καλάμια. Αν και ο οικισμός δεν απειλείται άμεσα, σύμφωνα με τη πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης.


Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η πυρκαγιά καίει σε δύο μέτωπα, ενώ νωρίτερα πυροσβεστικό όχημα παρολίγον να τυλιχθεί στις φλόγες. Ωστόσο, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του οδηγού του, και στην βοήθεια των συναδέλφων του, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Δείτε βίντεο και εικόνες του patrisnews.gr:

Αρχικό κείμενο: 

Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων για φωτιά που ξέσπασε ταυτόχρονα σε δυο σημεία πιθανότατα από εμπρηστική ενέργεια στην περιοχή Σαρακίνας του παραθαλάσσιου οικισμού Σπιάντζας στον Πύργο, σύμφωνα με την ερτ.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Αυγούστου στην περιοχή Σπιάντζα Ηλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε καλάμια και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα, 14 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν απειλούνται οικισμοί.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ