Κοινωνία

Χαλκίδα: Η θάλασσα γέμισε σαλούφες (Βίντεο)

Η γνωστή παλίρροια στην Χαλκίδα φύλασσε μια όχι τόσο ευχάριστη έκπληξη καθώς έφερε στις θάλασσες της περιοχής μια ατελείωτη στρατιά από μέδουσες.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τις μωβ μέδουσες αλλά για τις καφέ, γνωστές και ως σαλούφες ή «τηγανητό αυγό». Η επιστημονική ονομασία τους είναι «Cotylorhiza tuberculata».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο παρακάτω βίντεο απεικονίζεται το κοπάδι μεδουσών στην γέφυρα της Χαλκίδας την ώρα που διασχίζουν το στενό κινούμενες από τον Βόρειο Ευβοϊκό προς τον Νότιο Ευβοϊκό. Η ταχύτητά τους είναι μεγάλη εξαιτίας της ισχύς του ρεύματος του καναλιού του Ευρίπου.

Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι όποιος δε φοβάται μπορεί να κολυμπήσει άφοβα δίπλα τους ακόμα και να τις αγγίξει χωρίς να πάθει κάτι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...