Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στο Άγιο Όρος – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Νεότερη ενημέρωση: 

Αφού δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι, τα πράγματα δυσκόλεψαν για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος καθώς σταμάτησαν να πετούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη κι έτσι η μάχη δίνεται πλέον μόνο από το έδαφος.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής -η οποία ενισχύθηκε- προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχή ανάμεσα στις Μονές Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου.

Συγκεκριμένα, 88 πυροσβέστες είναι στο σημείο με 28 οχήματα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη…

Δείτε τις εικόνες του halkidikinews από νωρίτερα, όταν πετούσαν ακόμα τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, τα οποία θα «σηκωθούν» και πάλι για βοήθεια με το πρώτο φως της μέρας:

Συνεχίζει να μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Άγιον Όρος, στην περιοχή μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, ενώ από αέρος θα συνεχίσουν να συνδράμουν, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις.

Αρχικό κείμενο: 

Η πυρκαγιά άρχισε σε περιοχή ανάμεσα στις Μονές Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ελαιώνα πάνω από τον αρσανά της Μονής Κωνσταμονίτου και κατευθύνθηκε προς τη Μονή Δοχιαρείου, μακριά, ωστόσο, από τα μοναστήρια, σε δύσβατα σημεία.

Επί τόπου επιχειρούν, πλέον, 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχείς ρίψεις πραγματοποιούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Έκτακτα δρομολόγια πλοιαρίων μεταφέρουν συνεχώς πυροσβεστικά οχήματα από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά, πριν πέσει το σκοτάδι.

https://youtu.be/yI0wP-LCTOc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές