Κοινωνία

Ζάκυνθος: Μετανιωμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος-«Έχω ψυχιατρικά προβλήματα»

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο συζυγοκτόνος της Ζακύνθου, ο οποίος πέρασε χθες Παρασκευή το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου του νησιού για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια.

Κατά τη μεταφορά του ζήτησε συγνώμη από τα τρία παιδιά του. Ο 51χρονος άντρας, αλβανικής καταγωγής, που το βράδυ της Κυριακής κατακρεούργησε την 40χρονη σύζυγό του με κουζινομάχαιρο, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής και ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ ζήτησε πραγματογνωμοσύνη για να σχηματιστεί ψυχιατρική έκθεση. Ο συζυγοκτόνος αναφέρει ότι τα ψυχιατρικά προβλήματα αποδεικνύονται από ιδιώτες γιατρούς που τον είχαν εξετάσει.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της συζύγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα. Ο δράστης φέρεται να γύρισε στο σπίτι και να προσπάθησε να μπει μέσα. Το θύμα δεν του άνοιξε και τότε εκείνος φέρεται να έσπασε την πόρτα με μανία. Στη συνέχεια, την κυνήγησε, την ξυλοκόπησε, της πέταξε μία γλάστρα και τέλος τη μαχαίρωσε.

 

Ο 51χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του, καθώς κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Το θύμα του, μητέρα τριών παιδιών, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να χωρίσει για να δραπετεύσει από τον εφιάλτη που ζούσε. Ο 51χρονος την κακοποιούσε συστηματικά και επί μακρόν, ενώ ο Εισαγγελέας του είχε επιβάλει περιοριστικούς όρους προκειμένου να μην την πλησιάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην αρχική του κατάθεσή είχε αναφέρει ότι πίστευε ότι η 40χρονη τον απατάει: «Έχασα τον έλεγχο. Είχαν μάθει ότι με απατάει. Πήρα το μαχαίρι και τη χτύπησα. Μετά έφυγα και πέρασα το βράδυ έξω. Στο βουνό. Δεν κατάλαβα ότι τη σκότωσα. Γι’ αυτό κανόνισα την επόμενη μέρα να πάω στη δουλειά στην οικοδομή. Πίστευα ότι την τραυμάτισα. Έχω μετανιώσει».

Το παρελθόν του συζυγοκτόνου

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι το παρελθόν του 51χρονου δείχνει ότι η κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της γυναίκας του ήταν επαναλαμβανόμενη χωρίς στοιχεία μεταμέλειας.

Στις 18 Ιουνίου 2022 είχε συλληφθεί μετά από μήνυση της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία. Ο Εισαγγελέας ζήτησε προσωρινά περιοριστικά μέτρα που προέβλεπαν να μην πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων αλλά και απομάκρυνση από τη συζυγική οικία. Εκείνος, ωστόσο, συνέχιζε να πιέζει την 40χρονη να τον δεχτεί πίσω. Την παρακαλούσε μέχρι που κάποια στιγμή η σύζυγός του τον λυπήθηκε γιατί –όπως της έλεγε- δεν είχε πουθενά να μείνει, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο σπίτι, όπου συζούσαν μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Το βράδυ της Κυριακής άρχισε να κακοποιεί για ακόμα μία φορά την άτυχη γυναίκα, η οποία σε κατάσταση σοκ μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε ξανά μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Θα σε σκοτώσω»

Η 40χρονη γύρισε στο σπίτι της και καθόταν στο πλατύσκαλο της εισόδου μαζί με μία γειτόνισσά της, περιμένοντας τα παιδιά της να γυρίσουν από κοντινό πάρκο όπου έπαιζαν. Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά ο 51χρονος οικοδόμος, ο οποίος είχε καταλάβει ότι η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Η 40χρονη μπήκε στο σπίτι και έκλεισε την πόρτα. Εκείνος την έσπασε, την άρπαξε από τα μαλλιά, άρχισε να τη σέρνει και να φωνάζει «θα σε σκοτώσω», μπροστά στη γειτόνισσα που έντρομη απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να τη μαχαιρώνει στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο μπαλκόνι του ισογείου. Γείτονες κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ η γυναίκα ήταν ακόμα εν ζωή. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, κατέληξε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συζυγοκτόνος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ