Κοινωνία

Διακοπές: "Ήσυχη" η Αθήνα! Φεύγουν και οι τελευταίοι–Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμιο και Εθνικές Οδούς

Σε έρημο τόπο μετατρέπεται από σήμερα το Λεκανοπέδιο οπότε και κορυφώνεται το κύμα εξόδου των αδειούχων, προς ικανοποίηση των λιγοστών εκείνων που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ είτε γιατί οι διακοπές τους ολοκληρώθηκαν είτε επειδή έχουν αποφασίσει να είναι στους τελευταίους που θα αναχωρήσουν.

Μόνο από τα λιμάνια της Αττικής υπολογίζεται πως θα αναχωρήσουν περισσότεροι από 110.000 επιβάτες με προορισμό τα δεκάδες ελληνικά νησιά. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις κρατήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στις ναυτιλιακές. Η έξοδος θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή με τον μεγαλύτερο όγκο να αποχωρεί Παρασκευή και Σάββατο οπότε και θα αναχωρήσουν περίπου 60.000 χωρίς να υπολογίζονται οι κοντινοί προορισμοί του Αργοσαρωνικού.

Παρά τις αυξημένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή, η πληρότητα των πλοίων αγγίζει το 100%, ενώ οι επαγγελματίες του τουρισμού μιλούν για ρεκόρ αφίξεων στους καλοκαιρινούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ολόκληρο τον Ιούλιο αναχώρησαν 173.240 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 την ίδια περίοδο η έξοδος περιορίστηκε σε μόλις 100.000 επιβάτες

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στις εθνικές οδούς της χώρας από εκείνους που επιλέγουν προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να αναμένουν περισσότερα από 40.000 να περάσουν από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών ανά ημέρα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν την… τιμητική τους.

Όσο για τα τρένα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με μεγάλη πληρότητα, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα και αύριο η κίνηση θα κορυφωθεί.

Η έξοδος των αδειούχων εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα με το πρώτο κύμα των αδειούχων να επιστρέφει από το σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ