Κοινωνία

"Λευκό Βέλος" - Εγκλωβισμός επιβατών: «Πετάχτηκαν σπίθες – Περιμέναμε δύο ώρες χωρίς εξαερισμό»

Ένας από τους επιβάτες που βρισκόταν σε τρένο που ακολουθούσε το «Λευκό Βέλος» μίλησε στην τηλεόραση του Open και περιέγραψε όσα έζησε στην αμαξοστοιχία προς Θεσσαλονίκη: «Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι να διευκρινίσω ότι η αμαξοστοιχία αυτή δεν είναι το “Βέλος” το οποίο ακινητοποιήθηκε πιο έξω από την Αθήνα. Είναι η επόμενη αμαξοστοιχία Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Κέντρο Αχαρνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήμασταν εγκλωβισμένοι άνθρωποι ΑμΕΑ, βρέφη, καρκινοπαθείς που πηγαίνανε για χημειοθεραπείες, όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε εγκλωβισμένοι για δύο ώρες σχεδόν χωρίς εξαερισμό, χωρίς κλιματισμό μέσα στη ζέστη χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται. Μας ανακοίνωσαν ότι έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα, ενώ έγινε μπαμ, πετάχτηκαν σπίθες και χάλασε το σύστημα που ηλεκτροδοτούσε τη μηχανή της αμαξοστοιχίας. Ανακοίνωσαν επίσημα ότι κόπηκε το ρεύμα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Αναρωτηθήκαμε γιατί δεν φέρνουν μηχανή που δε λειτουργεί με ρεύμα αλλά με πετρέλαιο ντίζελ. Ή να συνεχίσουμε το δρομολόγιο μας ή να επιστρέψουμε στο σταθμό Λαρίσης».

«Κανένα πρωτόκολλο, κανένας χειρισμός λες και ήταν κάποιοι ιδιώτες που ανέλαβαν μία αμαξοστοιχία να τη μετακινήσουν. Εγώ αντιλήφθηκα ότι μόνο ελεγκτές υπήρχαν εκεί. Καμία εξυπηρέτηση, κανένα μπουκαλάκι νερό. Δεν υπήρχε τίποτα.

Μας γυρίσανε στο σταθμό Λαρίσης. Κατεβήκαμε έξαλλοι όλοι. Μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν λεωφορεία που θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας. Δεν ίσχυε αυτό. Υπήρχαν λεωφορεία που πήγαν μόνο Οινόη και Χαλκίδα. Φωνάζαμε στον γκισέ ποιος είναι ο υπεύθυνος και μας λέγανε δεν υπάρχει υπεύθυνος.

Άνθρωποι δεν είχαν που να μείνουν στην Αθήνα. Έψαχναν να βρουν ξενοδοχεία. Μας είπαν πηγαίνετε να πάρετε το αντίτιμο από τον γκισέ και στον γκισέ μας έλεγαν δεν έχουμε λεφτά στο ταμείο να σας δώσουμε την αποζημίωσή σας. Δεν ξέρουμε τι να κάνετε.

Τελικά, έμεινε ένα λεωφορείο απ’ έξω αφού φώναζε ο κόσμος επί μία ώρα, διαμαρτυρόντουσαν, φώναζε ο κόσμος σαν ζούγκλα παλεύαμε ποιος θα προλάβει να μπει σε ένα λεωφορείο που θα πήγαινε Λάρισα και Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Η εταιρεία Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών ζητώντας συγγνώμη από όσους εγκλωβίστηκαν το τρένο, τονίζοντας ωστόσο πως η ίδια δεν ευθύνεται καθώς η βλάβη αφορούσε στις υποδομές

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...