Κοινωνία

Φωτιά τώρα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο Μέγαρα Μυτιλήνη - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εύβοια

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς μαίνονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Έβρο, Μυτιλήνη και Μέγαρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου μέχρι τις 18:00 εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό απειλή η περιοχή NATURA στο δάσος της Δαδιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Έβρο που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί και το Δασαρχείο Σουφλίου είναι σε ανοικτή γραμμή, ενώ διεξάγονται παράλληλα κοινές επιχειρήσεις Στρατού και Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που κατακαίει περιοχή Natura εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο.

Καλύτερη εικόνα στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστικές δυνάμεις στα Μέγαρα καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε έχει καλύτερη εικόνα.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα δύο Canadair και τα δύο ελικόπτερα Erickson.

Σημειώνεται ότι τμήματα δυνάμεων της Πυροσβεστικής δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο από προχθές 20 Ιουλίου.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο είναι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Μόριας, στο νησί της Μυτιλήνης που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο σημείο επιχειρούν 2 PZL και η εικόνα που υπάρχει είναι πως το μέτωπο πάει καλά και εκφράζεται αισιοδοξία για την οριοθέτησή του τις επόμενες ώρες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργά σημεία είναι η πυρκαγιά στην Εύβοια που ξέσπασε στη Νότια πλευρά του νησιού, στον κάμπο του Δύστου.

 

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν και εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού, η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τον Ελληνικό Στρατό για την ώρα, έχουν διατεθεί επιπλέον 2 CH-47D, 6 Προωθητές γαιών, 1 Φορτωτής και 3 M/S 290GD ενώ στο σημείο επιχειρούν τμήματα της ομάδας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και μέσα του Μηχανικού.

Παράλληλα, συνεχίζουν να επιχειρούν από αέρος 4 CL-415, 2 PZL, 2 MI8, 2 AT8T και 1 B-214.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...