Κοινωνία

Θεοδωρικάκος για φωτιά στην Πεντέλη: Η ώρα και ο τόπος που ξέσπασε δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτήματα

«Να πάψει η αντιπολίτευση να είναι τόσο ξινή», ανέφερε

«Η ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ο τόπος από όπου ξεκίνησε, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτήματα», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε τη συνδρομή και την αυτοθυσία της ΕΛΑΣ στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, ενώ σημείωσε ότι πάνω από 900 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν μέσα στο διήμερο και απεγκλώβισαν περίπου 680 ανθρώπους, ενώ βοήθησαν και στην εκκένωση της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα, με αυτοθυσία και αποτελεσματικότητα. Η δουλειά της αστυνομίας όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές είναι να ρυθμίζει την κυκλοφορία, να συμβάλλει στην εκκένωση των οικισμών και να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων», σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και έκανε λόγο για «αποφασιστική υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού» σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Εκτελέσαμε ειδικό σχέδιο για να μη γίνει πλιάτσικο στις περιουσίες των ανθρώπων», είπε και απευθυνόμενος στις κριτικές που δέχτηκε η κυβέρνηση απάντησε: «Να πάψει η αντιπολίτευση να είναι τόσο ξινή».

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι πάνω από 90 αστυνομικοί περιπολούν σε ευάλωτες περιοχές του λεκανοπεδίου για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ υπογράμμισε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά της ΕΛΑΣ.

Τέλος, είπε ότι η ΕΛΑΣ θα συνδράμει στις έρευνες της πυροσβεστικής για να φανεί αν ήταν εμπρησμός.

«Μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν. Έσωσαν ανθρώπους», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...