Κοινωνία

Κρήτη: Νέα δικογραφία για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης με το γηροκομείο στα Χανιά

Πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένη 322.291 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ανάμεσα στους πέντε βρίσκονται δύο γυναίκες οι οποίες έχουν προφυλακιστεί για την πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου. Το 2019 η ηλικιωμένη απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο γραφείο αφού έψαχνε οικιακή βοηθό, η οποία θα μπορούσε να την βοηθά και με τον ηλικιωμένο σύζυγό της που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου, φέρεται να υποσχέθηκε στην ηλικιωμένη ότι θα της βρει σύντομα οικιακή βοηθό, ζητώντας 2.500 ευρώ τα οποία έλαβε, χωρίς ωστόσο να βρει ποτέ γυναίκα για το ηλικιωμένο ζευγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα φαίνεται πως είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της ηλικιωμένης σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε -ένα χρόνο αργότερα- να την πείσει πως η καλύτερη λύση ήταν ο σύζυγός της να φιλοξενηθεί στο γηροκομείο, με πηγές να αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια του γραφείου είχε «συνεργασία» με την ιδιοκτήτρια της δομής.

Παράλληλα, ιδιοκτήτρια του γραφείου ευρέσεως εργασίας κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να της κάνει και πληρεξούσιο, με το οποίο είχε πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς του ζευγαριού. Η ίδια ισχυριζόταν πως χρειαζόταν το πληρεξούσιο για να βοηθά την ηλικιωμένη με τις τυπικές διαδικασίες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονταν αναλήψεις χρημάτων με την κάρτα του θύματος ύψους 1.500 ευρώ ακόμα και μέρα παρά μέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια που φέρεται να ενεργούσε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση, πούλησε και ένα ακίνητο της ηλικιωμένης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...